Сподели новината.

Четирима гардове са привикани на разпит.

Скандално видео с насилие посред бял ден в центъра на София обикаля социалните мрежи днес. Кадрите показват няколко униформени охранители, един от които удря млад мъж и започва да го души. От МВР обявиха, че разследват случая по нареждане на ресорния министър Пламен Узунов.

По данни на вътрешното министерство двама младежи влезли около 13:45 часа в заведение за бързо хранене, като между тях и персонала възникнало пререкание. bTV научи, че двамата заспали на масите, а след като били поканени да напуснат, нападнали управителката на ресторанта.

С паникбутон бил извикан екип на охранителна фирма, който извел двамата от заведението. Именно там е възникнал и физическият сблъсък.

В 14:15 часа полицията получила сигнал за насилие. Изпратените на място екипи на полицията и спешната помощ установили кой е подал сигнала – младежи на 19 и 20 години, „с видимо неадекватно поведение”.

Отказали да подадат жалба, както и да бъдат прегледани и си тръгнали. Младежът, който се вижда да получава удари на клипа, работел като мияч на стъкла на автомобили на близкото кръстовище.

Четиримата служители на частната охранителна фирма са извикани на разпит в столично полицейско управление.  Техният началник посочи, че те са с голям опит и до момента не е имало сигнали срещу тях. По думите му гардовете имат право да използват сила само при самозащита.

Започнато е вътрешно разследване във фирмата.