петък, юли 19, 2024

Тревога в Димитровград! Има ли коронавирус ?

Date:

Сподели новината.

Трима нови пациенти са приети в Инфекциозно отделение на хасковската болница, за да бъдат изследвани за коронавирус. Резултатите се очакват днес, предава haskovo.live.

Това съобщи шефът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова на заседанието на Областния кризисен щаб за превенция на коронавируса.

Те не са посещавали рисковите страни Китай, Италия, Южна Корея и Иран, но според новите разпореждания обхватът на изследваните се разширява.

През изминалата седмица общо 59 лица в Хасковско са били поставени под домашна карантина заради пристигането си от рискови страни.

С 550 предпазни костюма и 150 маски разполага към момента Здравната инспекция в Хасково. Част от предпазните облекла се предоставят за работа на служителите на ГКПП Капитан Андреево, коментира епидемиологът д-р Снежана Иванова.

 

Към момента на границата, където се мери температурата на пристигащите от рискови страни няма изолиран проблемен случай, допълват от Здравната инспекция.
Заради коронавируса няма да ходим на театър и кино

Инфекциозно отделение в МБАЛ-Хасково е единственото здравно заведение в областта към което засега се насочват съмнителни случай на коронавирус. При необходимост ще бъдат разкрити допълнителни легла и в здравните заведения в общините, каза д-р Иванова.

Тя напомни, че със заповед на здравния министър от вчера са забранени културните събития, масовото събиране на деца, а спортните мероприятия ще се провеждат без публика.

РЗИ-Хасково разполага с 550 предпазни костюма и 150 маски. Част от предпазните средства се предоставят за работа на служителите на ГКПП “Капитан Андреево”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...