Блокада в Стара Загора заради коронавируса

0
3550
slide3 770x400 1
Сподели новината.

Онлайн приемна за граждани ще прави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Причината е в инструкцията да не се събират много хора на едно място. В общината вече е направен график за онлайн приемната. В нея ще вземат участие кметът Живко Тодоров, ресорните заместник-кметове, главният архитект и секретарят на общината. Желаещите ще могат да избират измежду два варианта. Първият е чрез използване на приложението Skype и камера. За да може да бъде осъществен контакт гражданите трябва да имат компютър или мобилен телефон с инсталираното приложение. Втората възможност за комуникация с ръководството на общината ще бъде чрез телефонен разговор.

До края на работната седмица ще се осъществят първите онлайн приемни на заместник-кметовете. Всички заявители ще получат обаждане от служители на общинска администрация, за да съобщят своя избор, след което ще бъде насрочен ден и час за осъществяване на срещата.

До второ нареждане са отменени всички планирани културни и спортни прояви на територията на общината. Считано от днес се затваря и Общинският плувен басейн. Отлага се провеждането на XXII Фестивал на маскарадните игри и Международния турнир по таекуондо „Августа Оупън“, които бяха насрочени за този уикенд. Към момента се водят преговори с Министерство на младежта и спорта за провеждане на Маратон Стара Загора през есента.

Отделите „Култура“ и „Спортни дейности“ при Община Стара Загора са в готовност да съдействат във всеки един момент, организационно и чрез комуникационните си канали, за предоставяне на информация на всички заинтересовани страни.

Всички училища на територията на Стара Загора продължават да са в грипна ваканция. Детските градини и ясли работят със засилен филтър на входа за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Остават работещи и всички филиали на „Детска кухня“. Въвежда се и допълнителна дезинфекция на детски градини и общински социални центрове.

Към момента няма регистрирани случаи на заразяване с COVID-19 на територията на община Стара Загора. От местния оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19 съветват гражданите за допълнителна лична хигиена и дезинфекция. От Щаба призовават всеки човек, който има вирусни симптоми, да се обади на своя личен лекар по телефона, като изпълнява стриктно неговите указания и не предприема посещение в медицински център.

--------------------------