петък, юли 19, 2024

Страшен скандал с коронавируса в Смолян

Date:

Сподели новината.

Двама мъже от Смолянско, обявени от Националния оперативен щаб за заразени с коронавирус, се оказаха с отрицателни проби, съобщава bTV.

На брифинг на Областния кризисен щаб в Смолян обясниха, че става въпрос за съобщените случаи в петък и събота – шофьор от Смолян и мъж от община Неделино.

“Тези съобщения бяха получени в четвъртък вечерта по телефона. Знаете, че когато бъде съобщено по медиите от Националния щаб, тогава и ние ги съобщаваме. Случи се обаче така, че при пристигане на официалните протоколи от изследването двамата бяха дадени с отрицателни резултати. Техните PCR проби бяха повторени. Във втория протокол от техните изследвания те отново са отразени като отрицателни”, поясни директорът на Регионалната здравна инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева.

И двамата мъже са с пневмонии, но не заради коронавирус и се лекуват по общия ред. Състоянието им е добро, а карантината за контактните им лица отпада.

Това означава, че общият брой на регистрираните случаи на коронавирус в област Смолян са 40. Активните са 7, но само двама са в инфекциозното отделение на областната болница, като предстои изписването на единия от тях, тъй като той вече е с две отрицателни проби. Излекувани са 30 души от областта, а регистрираните смъртни случаи са 3.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ООН преброи над 123 000 разселени в ивицата Газа

Повече от 123 000 души са разселени в ивицата...

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...