Нова сеч в община Кюстендил

0
701
bbea5d6a10f257d752269ed772858fa0
Сподели новината.

Още 50 служители на Община Кюстендил – този път от предприятието „Охрана“, ще бъдат съкратени, до дни те ще получават  предизвестие за особождаване, разкриха от кметството. Става въпрос за инкасатори и охранители на различни общински обекти и дейности – според коментари те са от екипа на градския плаж, който беше продаден.

При въвеждане на извънредното положение Общината прати предизвестия на целия екип на театъра – 24 души, които от 8 май вече са регистрирани на борсата. Тази процедура се приложи и за екипа на „Ученическо хранене“ и на Парк-хотел „Костендил“, който се стопанисва от това Общинско звено.   Ще има и служители от различни служби и отдели, които ще минат на 4-часов работен ден. В направление „Култура“ в момента експерти дават дежурства по график, някои са пуснати да ползват годишния си полагаем отпуск, има и съкратени.

Общината е от работодателите, които съкращават толкова хора по трудов договор –  служители и специалисти,  колкото фирми от частния бизнес в града общо, коментират експерти. Кметът Петър Паунов не крие тежкото финансово състояние на Общината – то се дължи на минималните постъпления от местни данъци и такси. Сслед преминаването на кризата и преодоляването на икономическите последствия от нея най-вероятно съкратените ще бъдат върнати обратно на работа.

--------------------------