вторник, февруари 27, 2024

Нова сеч в община Кюстендил

Date:

Сподели новината.

Още 50 служители на Община Кюстендил – този път от предприятието “Охрана”, ще бъдат съкратени, до дни те ще получават  предизвестие за особождаване, разкриха от кметството. Става въпрос за инкасатори и охранители на различни общински обекти и дейности – според коментари те са от екипа на градския плаж, който беше продаден.

При въвеждане на извънредното положение Общината прати предизвестия на целия екип на театъра – 24 души, които от 8 май вече са регистрирани на борсата. Тази процедура се приложи и за екипа на “Ученическо хранене” и на Парк-хотел “Костендил”, който се стопанисва от това Общинско звено.   Ще има и служители от различни служби и отдели, които ще минат на 4-часов работен ден. В направление “Култура” в момента експерти дават дежурства по график, някои са пуснати да ползват годишния си полагаем отпуск, има и съкратени.

Общината е от работодателите, които съкращават толкова хора по трудов договор –  служители и специалисти,  колкото фирми от частния бизнес в града общо, коментират експерти. Кметът Петър Паунов не крие тежкото финансово състояние на Общината – то се дължи на минималните постъпления от местни данъци и такси. Сслед преминаването на кризата и преодоляването на икономическите последствия от нея най-вероятно съкратените ще бъдат върнати обратно на работа.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ядpeнитe oтпaдъци oт AEЦ “Koзлoдyй”: Πoгpeбaни зa вeчни вpeмeнa в Дoбpyджa или Cтpaнджa?

Бългapия e eднa oт 12-тe дъpжaви-члeнĸи нa Eвpoпeйcĸия cъюз,...

Кирил Вътев подписа споразумение с 5 организации за подпомагане на земеделието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и пет...

Икономисти: Инфлацията спада, България се приближава към еврозоната

Инфлацията спада. Тенденцията е за сближаване, но въпроса е...

МП: Готви се механизъм за изпълнение на решенията на ЕСПЧ

Належащо е България да има уредба за цялостно изпълнение...