четвъртък, юли 25, 2024

Най-бързата Wi-Fi мрежа позволява да теглим 60 филма за една секунда

Date:

Сподели новината.

Учени от Eindhoven University of Technology създадоха най-бързатa Wi-Fi мрежа в света, която предлага 400 пъти по-висока скорост от досегашното най-добро постижение. Новата интернет система изпраща данни, чрез инфрачервени лъчи и може да се използва едновременно от много мобилни устройства, без това да се отразява на бързината ѝ. Тестовете в лабораторни условия показват, че Wi-Fi мрежата им достига изумителната скорост от 42Gbps.

За да придобиете представа какво представлява тази стойност ще отбележим, че с тази скорост мрежата на учените може да изтегли 60 филма с висока резолюция за една секунда, предаде Mirror. Новата ситема е евтина за създаване и може лесно да бъде интегрирана към сегашната инфраструктура. Самата мрежа изчислява точното местоположение на дадено устройство, като използва радио сигналите, които се излъчват от него. 

Учените твърдят, че системата им освен впечатляваща скорост на интернет консумира и доста по-малко енергия от настоящите технологии. Сигналите от други мрежи няма да влияят на производителността на системата, което и позволява да работи на максимална скорост във всяка една ситуация. Все пак ще са необходими няколко години преди всички ние да можем да се възползваме от предимствата на тази уникална технология.

digital.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Видиш ли този камион, ще замечтаеш да станеш ТИР-аджия!

Камионът, който виждате на тези снимки, съществува в един...

Лаптопи втора употреба – масово предпочитани в България

Без съмнение инвестицията в лаптоп е отлична покупка. Лаптопите...

Много важно! Какви са правата ни при проверка с дрегер

Имаме повод за празнуване или решаваме да се позабавляваме...

Атмосферата на Земята бе достигната от междузвезден болид

Посетител на нашата Слънчева система стана предмет на силен...