Лаптопи втора употреба – масово предпочитани в България

0
1367
remarketing.bg laptop
Сподели новината.

Без съмнение инвестицията в лаптоп е отлична покупка. Лаптопите са все по-предпочитани на база своята функционалност независимо дали ще се ползват за работа или игри и развлечение. Мобилността и компактните им размери обаче са пряко свързани с по-големи разходи при покупката им. Това е и основателна причина все повече българи да искат да си купят лаптоп втора ръка с доказано качество.
Купените от лицензирани фирми, внесени от чужбина втора ръка лаптопи си имат своите предимства:

  • Доста по-изгодна цена

По-високите цени на чисто новите лаптопи се дължат на факта, че те включват много разходи за произвеждане на устройствата и маркетинг бюджети за налагането им на пазарите. Така лаптопите допълнително се оскъпяват. От своя страна преносимите компютри втора ръка са налични на значително по-изгодни цени. Главна причина за това е, че при закупуването им не се включват допълнителни разходи, а се заплаща реалната стойност за машината. Така, в зависимост от характеристиките и състоянието на лаптопа, потребителите могат да закупят качествен употребяван лаптоп и да спестят над 50% от цената за нов.

  • Технически проверена и рециклирана техника

Обикновено лаптопите втора ръка, които се предлагат на българският пазар, се внасят от Западна Европа. Повечето магазини за компютри проверяват всеки един лаптоп за техническа изправност.Профилактиката задължително включва почистване на прах, смяна на вентилатори и термопаста, почистване на памети и др. Тества се твърдия диск HDD/SSD за лоши сектори, RAM памет и всички останали компоненти на лаптопа.

  • Надеждност

В повечето случаи „втора ръка” не означава зле изглеждащ или повреден лаптоп. Лаптопите втора употреба, закупени от оторизирани търговци, също са толкова надеждни, колкото и чисто новите.
Бизнес моделите втора ръка са много по-добре изработени, с по-качествени материали, което ги различава доста от масовите модели, пригодени за домашно ползване.
Голяма част от втората употреба лаптопи или компютри са от държавни институции, които доста често си подновяват техниката.
Също така много потребители захвърлят своите лаптопи дори при наличие на лесно отстраним проблем просто защото решават да закупят по-нов модел. Това означава, че лаптопите втора ръка си работят без проблемно и се отличават със своята производителност.

  • Ниски разходи за софтуер

Доста често новите лаптопи се предлагат с вградени заводски програми , изискващи често подновяване с по-нови версии. В повечето случаи много от тях са ненужни и изискват заплащане на лиценз при ъпгрейд, на което се дължат и допълнителните разходи. Лаптоп втора употреба дава предимство разходите да бъдат осезаемо редуцирани. Това се дължи на факта, че нужният софтуеър е вече инсталиран, а цените за актуализации с по-нови версии са чувствително по-ниски.

  • Гаранционна поддръжка

Подобно на чисто новите, лаптопите втора ръка също се продават от лицензирани търговци. При закупуването им, обикновено в цената се включва и гаранция, което е доказателство за тяхното качество и висока производителност. Освен това, наличието на гаранция означава, че търговците са способни да поправят и отстранят евентуална повреда, появила се впоследствие.

  • Съвместимост с по-нови версии на всякакъв тип софтуер

Мнозина свързват лаптопите и компютрите втора употреба с използване на остарели програми. Това твърдение обаче е напълно невярно,поради факта че потребителите доста често заменят преносимите си устройства. Поради високата честота софтуерните компании изработват приложения, които са съвместими с по-стари операционни системи, следователно по-стари модели лаптопи.

  • Практичност

Също като представителите от новото поколение, използваните лаптопи са практични и са подходящи за офиса, училище или забавление вкъщи . Дори деца на всякаква възраст могат да ги използват и това ги прави значително по-достъпни и на доста по-ниски цени.Независимо дали става въпрос за малко дете, ученик и дори студент, те са евтина придобивка, чрез която ще си спестите редица стресови ситуации.

  • Опазване на околната среда

Един от най-важните фактори за намаляване на вредните емисии във въздуха около нас е свързан с продуктите, който ползваме. Голямото търсене на нова техника и потреблението водят до по-голямо производство, а това от своя страна до по-голямо замърсяване на околната среда. Чрез закупуване на лаптоп втора ръка пълноценно се използва ценен ресурс,вместо той да бъде захвърлен да събира прах. Има смисъл в повторното ползване на всеки продукт, защо това да не бъде лаптоп или компютър?

--------------------------