Константин Бачийски призова: Елате с нас, да се съберем и да опазим вота в секциите с български изселници в Турция!

0
69
konstantin bachiiski 6
Сподели новината.

Бургаският общински съветник Константин Бачийски и негови сподвижници за трети пореден път доброволно ще бдят за опазването на честността на вота в изборните секции с български изселници в Турция. Доброволците се наричат помежду си „Четниците“ и както на изборите през 2017 год. и изборите през април 2021 год, така и сега ще следят за спазването на изборните правила.

На два пъти като наблюдатели и членове на секционни комисии дадоха отпор на множество нарушения и не позволиха резултатите от гласуването в изселническите секции да бъдат манипулирани.

Константин Бачийски обезпечи организацията на двете мисии до момента, ще се включи в обезпечаването и на третата.

Заради промени в изборния кодекс за предстоящите избори на 11 юли местата за гласуване в Турция са значително увеличени.

Ето защо „Четниците“ се нуждаят от сериозна обществена подкрепа, за да могат да покрият всички секции като официални наблюдатели и членове на секционни комисии.

„Отправяме призив към всички български граждани, за които съхраняването на честността на гласуването е важно. Нека се присъединят към нашата мисия и заедно да не позволим да се случат нарушения на изборния закон. Така ще гарантираме, че в българското Народно събрание няма да влязат слуги на чужди господари“ – заяви Константин Бачийски.

Той призова всички българи да си спомнят за думите от песента на Добри Чинтулов „СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ“

„Догде е мъничка змията, елате да се съберем!

С крака да и строшим главата, свободни да се назовем“

Желаещите да се присъединят към доброволческата мисия могат да се свържат с организаторите на тел. 0885 001744 и имейл office@cek.bg за да получат подробности.

 

--------------------------