Бивш топкриминалист и синът му – полицай, са задържани в Бургас

0
161
991 ratio policiia 1
Сподели новината.

Бивш топкриминалист от Областната дирекция на МВР Бургас и неговият син – в момента полицай, са задържаните в Бургас след проверка на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, съобщава „24 часа“, позовавайки се на свои източници. Арестите бяха осъществени на 1 юли при спецполицейска операция под прякото ръководство на Районна прокуратура Бургас и с участието на Окръжен следствен отдел.

Днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха официално, че са задържани две лица – бивш и настоящ служители на ОДМВР Бургас. Извършени са множество процесуално-следствени действия, иззети са и веществени доказателства, съотносими към предмета на разследването. Изготвено е предложение до Министъра на МВР за образуване на дисциплинарно производство и отстраняване на задържания служител на вътрешното ведомство. По случая е образувано следствено дело, казаха още от полицията.

В Бургас вече е обществена тайна, че става дума за бившия шеф на криминалистите Николай Николов и неговия син, който до задържането си работел като криминалист в едно от полицейските управления в града. Според осведомени баща и син се разследват за нерегламентирано изнасяне и търгуване с информация за полицейска акция срещу организираната престъпност.

Николай Николов напусна системата на МВР преди около 5 г. и започна работа в застрахователния бизнес. Преди това бе началник на Криминална полиция в ОД МВР Бургас, а след кадрови смени бе прехвърлен в Четвърто РУП.

--------------------------