Сподели новината.

iOS остава проста и интуитивна операционна система, но прогресът не стои на едно място и всяка година в ОС се появяват много нови функции. iPhone принадлежи към тези устройства, които могат да се ползват веднага с включването му, без изучаване на потребителски ръководства и справочници. Въпреки това, дори и в „ябълковото“ устройство на Apple има скрити функции.

Бързо изтриване на текст

Когато натиснете и задържите бутона за изтриване на текст, скоростта на премахването на буквите след малко се увеличава, но има и по-бърз начин. Ако вашият iPhone поддържа 3D Touch, просто натиснете „Backspace“ малко по-силно и ще получите същият резултат.

Бързо изключване на фенерчето

В iOS фенерчето се включва от Пункта за управление, но изключването му по този начин не винаги е удобно особено, ако са ви заети ръцете. Има по-прост начин – върху екрана за заключване направете пълен суайп наляво: iPhone ще определи това като откриване на камерата и ще изключи фенерчето.

Вижте всички отворени страници в Safari

{josociallocker}По подразбиране, разделите в Safari са разположени вертикално, но това не е съвсем удобно, когато имате много отворени страници. Когато разглеждате сайтове обърнете iPhone в хоризонтално положение и изпълните жест с палеца си и ще видите отворените раздели.

Как да отворите Spotlight във всяко приложение

Реклама

Понякога се налага отварянето на търсачката в iPhone без употребата на щората за известията. Всъщност, Spotlight може бързо да се извика от всяко приложение. За целта във всяко приложение направете суайп надолу, но когато видите полето за търсене ще усетите лека вибрация. След това отпуснете пръста си и ще отидете в екрана на Spotlight.

Проследяване на връзки

Някой Ви е изпратил номер за проследяване на връзка през „Съобщения“? Кликнете върху номера и задръжте, докато се появи опцията за проследяване.

Приоритет при зареждане на приложенията

Ако в момента на отваряне на дадено приложение кликнете върху иконата му с усилие, ще се появи опцията „Приоритизирано стартиране“.

Безкраен зум при снимане

iOS позволява зумирането на снимките само до определен момент, но има и един малък трик, който Ви позволява да зумирате изображенията безкрайно. Отворете редактора на изображенията и малко намалете снимката. След това на страницата за разглеждане на снимките можете да приближавате безкрайно.

Търсене на думи на страницата в Safari

Повечето потребители не знаят, че могат да се търсят думи на страницата в мобилния Safari. Напишете желаната дума в адресната лента на браузъра, но не натискайте „Търсене“. Вместо това, отидете надолу в страницата и ще видите функцията за търсене по дума.

Затваряне веднага на всички раздели в Safari

Тази функция особено ще се хареса на потребителите, които оставят отворени десетки раздели. Натиснете и задръжте бутона за гледане на разделите в десния долен ъгъл на Safari, след което кликнете върху бутона „Затвори раздела“.

Променете реда на иконите в лентата за „Споделяне“

Ако искате да промените реда на иконите с функциите на екрана „Споделяне“, просто ги плъзнете и пуснете както Ви харесва.

Вижте повече: kaldata.com{/josociallocker}