петък, март 29, 2024

Калин Терзийски псува и бие издателите си

Date:

Сподели новината.

Издателството „Сиела“ прекрати взаимоотношенията си с автора Калин Терзиийски. Това стана след публикувано официално съобщение на сайта на издателството. Причината е отказа на „Сиела“ да издаде последното му предложение за книгa и проведените телефонни разговори след отказа им.Ето и какво гласи част от съобщението:

„Неуважението, грубостта, незачитането на труда на другия, обидното държание към човека отсреща, агресията в каквато и да е форма – всичко това е нещо, към което ръководството на „Сиела“ има нулева толерантност.”

Оказва се, че текстовете, които предлага носителят на наградата за литература на Европейския съюз са вече публикувани и в известно, което прави труда му достъпен за всеки. Заради това издателството е отказало да ги публикува в книга страхувайки се от занижен читателски интерес.

В съобщението се обяснява още, че отговорният редактор Мария Найденова и главния редактор Захари Карабашлиев са опитали неформална комуникация и личен контакт с Терзийски, което е довело до нецензурни нападки срещу издателството. От „Сиела” допълниха:

„Решението на издателството да преустанови работата си с Калин Терзийски не е взето с лека ръка, но е логичен резултат от неговото поведение и натрупващите се проблеми в последните две години. Издателство „Сиела“ винаги се е стремило да реши тези проблеми, да помогне на един от своите автори в период на трудности в личен и професионален план.”

Терзийски наскоро отново скандализира с поведението си, но със съобщение във Фейсбук. То  гласеше:
 „Моля някоя жена, която ме харесва и ме обича да дойде да прави любов с мене, имам нужда от това“.
Малко по-късно обаче авторът се оправда че се е пошегувал и обвини хората, че нямат чувство за хумор.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Страшен скандал с коронавируса в Смолян

Двама мъже от Смолянско, обявени от Националния оперативен щаб...

Тревога в Димитровград! Има ли коронавирус ?

Трима нови пациенти са приети в Инфекциозно отделение на...

Скандал заради пометени българи в Норвегия

Започва международно разследване на инцидента с двамата български моряци,...

Водата на Перник се превърна във война

Ще съдим "Софийска вода" за неверни данни в доклад,...