Жестоко двойно убийство потресе Ямбол

0
316
politsia 8892011671291241175 big
Сподели новината.

Психично болен мъж от Ямбол се очаква да бъде настанен принудително в специализирано заведение, след като стана ясно, че е убил двама души само в рамките на няколко месеца, съобщава България Он Ер.

Преди няколко дни жертва става негов познат, а преди няколко месеца същият мъж е убил и съпругата си, която била в инвалидна количка.

 

Престъплението е извършено в нощта на 13 срещу 14 август, когато 59-годишният мъж и негов приятел се събират в ямболския квартал “Каргон”, където пият чист спирт. Към тях се присъединява друг мъж, който става свидетел на това как двамата влизат в спор и гостът е ударен с дръжка на лопата и напуска събирането.

На следващия ден в пристройка до къщата е открито тяло, покрито с матрак и дунапрени. Бил е с множество травми, основно в областта на главата.

От прокуратурата потвърдиха, че по случая се води досъдебно производство. Оказва се обаче, че това не е единственото тежко престъпление, извършено от психично болния мъж. В средата на януари в същата къща той е убил съпругата си, а сестра ѝ била принудена да я напусне.

Жителите на квартала пък разказват за редовни заплахи за убийства от мъжа.

По непотъврдена информация, мъжът е бил настанен в психиатрична клиника, но след 6 месеца е пуснат. Сега се очаква след съдебно разпореждане заподозреният да бъде принудително настанен за лечение в психиатрична клиника.