Кървав инцидент в Брюксел

0
283
768x432 19
Сподели новината.

Ван се вряза в тераса на кафене в центъра на Брюксел в петък като нанесе леки травми на шестима души, на които е оказана медицинска помощ на място. Те са били в шок заради случилото се, съобщиха брюкселската противопожарна и прокуратурата, предава Ройтерс.

Шофьорът на микробуса, който е избягал с автомобила след инцидента малко преди 13 часа местно време (14 часа българско време), беше задържан по-късно в град Антверпен, съобщи информационна агенция Belga въз основа на източник, запознат със ситуацията.

Никой от ранените не се наложило да остане в болница.

Не е ясно дали става дума за инцидент или умишлено нападение, въпреки че свидетели казаха пред белгийските медии, че микробусът е навлязъл в улица Сен Мишел, която води в оживена търговска зона, със свирещи гуми и изглежда се е насочил към кафенето с висока скорост.

Белгийският телевизионен канал VRT е съобщил, че мъжат е бил познат на правоприлагащите органи. Министърът на вътрешните работи на Белгия Анели Верлинден е наясно с инцидента и е в тесен контакт със службите за сигурност”, написа тя в “Туитър”. “Ситуацията се следи отблизо. Благодаря на службите за спешна помощ за усилията.”

--------------------------