Сподели новината.

Броят на жертвите от новия коронавирус (COVID-19) в Италия е нараснал със 756 души през последните 24 часа, като с това общият брой на починалите в страната достигна 10 779 души, съобщиха италианските здравни власти.

Това е сериозен спад в сравнение с вчера, когато жертвите бяха 889 души, а преди два дни беше поставен рекорд от 969 жертви за едно денонощие.

Стана ясно също, че броят на жертвите на коронавируса в северната италианска област Ломбардия, която е най-засегнатата в страната, се е увеличил с около 416 души за последните 24 часа, като с това починалите там стават общо поне 6 366 души, уточнява „Ройтерс“.

В сравнение с вчера обаче починалите намаляват значително, когато бяха 542 души, като това беше вторият по брой на жертвите ден от началото на епидемията преди малко повече от пет седмици.

Броят на заразените в Ломбардия, която включва финансовата столица страната Милано, се е увеличил с около 1 592 до 41 007 души.

Италия има най-голям брой жертви в световен мащаб, като следващата я Испания към момента има 6 528 починали, докато в Китай жертвите са 3 300 души. По света повече от 32 000 души са загубили живота си по време на пандемията.

Италианското здравно министерство отбеляза, че 454 030 души са били тествани за вируса от началото на епидемията.

По-рано заместник-министърът на здравеопазването на Италия Пиерпаоло Силери увери, че заразата е достигнала пика си в страната и че броят на новозаразените ще започне да намалява в рамките на следващите 10 дни.