сряда, април 17, 2024

Пловдивчани в шок и ужас: Треви до ушите, анаконди ще плъзнат по градинките!

Date:

Сподели новината.

Буйни треви изпълват междублоковите пространства в Пловдив, а хората се чудят откъде да минат, за да се разходят. Почти навсякъде е обрасло, мнозина се страхуват от кърлежи, тъй като сега е размножителният им период. А единственото спасение от тях е да се коси и пръска. Само третиране с препарати не помага, категорични са епидемиолози.

“До “Скобелева майка” в район “Тракия” е страшно”, негодува Елена Тилева. В писмо до кмета тя се оплаква, че предишното косене било за отбиване на номера. Минала косачка и само премачкала тревата, след което тя отново се вдигнала.

“Скоро анаконди ще си отглеждаме в градинките около блоковете, а за кърлежите няма да коментирам, вече сме в симбиоза с тях”, казва Тилева.

Кметът на “Тракия” Костадин Димитров я уверява, че ще разговаря с ръководството на “Градини и паркове” и изказва съжаление за създаденото неудобство.

Но и други негодуват от избуялите треви. Някои твърдят, че и в “Лаута” било същото, а там семейства с деца се разхождат.

Няма междублоково пространство в Пловдив, което да не е обрасло. Според граждани машините, които косят, не могат да обхванат навсякъде. Нужна била и ръчна коситба.

“Говорихме с кмета на “Тракия” и ще изпратим екипи. Но не можем да наваксаме. От април се редуват дъжд и слънце и тревите полудяха. Климатът се промени, стана средиземноморски”, обясни пред “24 часа” директорът на “Градини и паркове” Веселин Козарев.

Казва, че косачите наброяват около 130 души, а площите в Пловдив, които трябва да обработват са над 5000 декара. “Работят и с машини, и с тримери. Но с природата трудно се борим, въпреки че полагаме максимални усилия”, обясни Козарев. Той увери, че тази седмица ще умуват как да променят графиците на косачите, за да наваксат.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...