Плаж “Черноморец-централен” е ползван без основание

0
183
768x432 2
Сподели новината.

Ползване без правно основание на плаж “Черноморец-централен“, укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли. Това установиха при съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел “Икономическа полиция” и Главна дирекция “Фискален контрол” на Национална агенция за приходите.

Плажната ивица се ползва без правно основание, са установили експерти на Министерството на туризма. Те са издали два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение.

Проверките констатираха, че на плаж “Черноморец-централен” две заведения извършват незаконна търговска дейност. В обектите е установено съхранение на акцизни стоки – алкохолни напитки, без български акцизни бандероли.

Както всяка година Министерството на туризма извършва проверки по морските плажове. Комисии от Министерството на туризма следи за спазване на задълженията на стопаните им, които са уредени в приложимата законова уредба и договорите за концесия и наем.

Проверките на плажните ивици ще бъдат редовни и извънредни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие.

Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг от страна на министерството. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.

--------------------------