вторник, април 30, 2024

Агнешка дроб-чорба

Date:

Сподели новината.

Вкусна агнешка дроб-чорба приготвена домашно и бързо

Продукти:

  • 200г. агнешки бял дроб
  • 200г. кисело мляко
  • 120г. ориз
  • 50г. краве масло
  • 1~2 моркова
  • 3~4 домата
  • 2 глави кромид лук
  • 1 с.л. сухи градински подправки
  • 2 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • смлян черен пипер

Приготвяне:

  • Нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават до полуомекване в мазнината с добавка на малко сол.
  • Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът.
  • След кипването на бульона се прибавят полусвареният дроб, нарязан на дребно, почистеният ориз и останалите дребно нарязани домати.
  • Супата се вари още 30-40 минути.
  • 10 минути преди да бъде свалена от котлона се поръсва с 1 с. л. сухи градински подправки.
  • Накрая се застройва със варена застройка от млякото, брашното и яйцата.
  • При сервиране агнешката дроб-чорба се подправя със смлян черен пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на лакомниците! 9 храни, които можем да похапваме късно вечер

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря,...

Къде правят най-добрата храна в Стара Загора

Стара Загора все търсим нещо, понякога търсим забележителности, друг...