Козметичната индустрия рухна! Благодарение на тази смес

0
371
212 0 0
Сподели новината.

Благодарение на високото съдържание на нишесте и растителни протеини, той действа по магически начин: внимателно се грижи за чувствителната кожа, ексфолира мъртвите клетки, стяга бръчките.

 

Това е “манна небесна” за лицето на всяка жена! Приложете подмладяващите маски у дома и заменете скъпите процедури в козметичния салон! Заслужава си да опитате!

Домашни маски с грис против стареене

Бирена маска за мека кожа и за подмладяване кожата на лицето

Съставки:

2 супени лъжици бира
2 супени лъжици грис
100 мл мляко
1 чаена лъжичка растително олио
Приготвяне:
Сварете гриса в млякото, добавете олиото и бирата.

Оставете кашата да къкри 5 минути под капак. Топлата смес нанесете върху лицето за 30 минути, отмийте с топла вода.Подхранваща маска с грис

Съставки:

2 супени лъжици грис
1 жълтък
1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка зехтин
Приготвяне:
Всички съставки трябва да се смесят добре и да се приложат към кожата. Дръжте маската, докато не изсъхне напълно. Измийте първо с топла вода, а после със студена вода.
Стягаща маска с грис
Съставки:
25 грама грис
50 мл бита сметана

Приготвяне:

Разбъркайте гриса и сметаната до получаването на гладка смес. Сметаната може евентуално да бъде заместена със заквасена сметана или краве масло, но най-добре е да използвате бита сметана.

Нанесете маската на почистено лице, задръжте 15 минути. Нежно масажирайте лицето си. Измийте първо с топла вода, след това – със студена. Редуването на топла и студена вода забележително ще съживи кожата!
Маслен скраб с грис

Съставки:

2 супени лъжици грис
2 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
Поставете пръста си в зехтина, а след това – в гриса. Масажирайте почистеното си лице, пише Блиц. Направете процедурата няколко пъти. Изплакнете с помощта на обичайните средства за миене.
Подмладяващата маска за жените след 40 години се препоръчва да се прави 3 пъти седмично, веднъж на всеки 2 дни. Ако успеете да си създадете навик, вие никога повече няма да се притеснявате за бръчките си! Те ще бъдат едва видими, а лицето ви ще изглежда добре поддържано и привлекателно.

--------------------------