четвъртък, юни 13, 2024

Къде е бюджетът на Черноморец?

Date:

Сподели новината.

Странни неща се случваха и породължават да се случват в Черноморец. Това е видно за всички и едва ли подлежи на коментар.

ПСФК Черноморец Бургас

Странни неща се случваха и породължават да се случват в Черноморец. Това е видно за всички и едва ли подлежи на коментар. Вчера за пореден път имаше призив дружеството да се ликвидира и по този начин агонията да приключи. Дружеството е на практика декапитализирано. Представителят Община Бургас в Съвета на директорите на ПСФК-то Иван Цанев публично заяви това, което всеки знае, но никой не изрече – заеми са теглени именно с цел декапитализиране на АД-то. Въпреки това, както единствено TribunaBurgas информира, за „Б“ група бюджетът на клуба е 1,3 млн. лв. Така възниква още един въпрос към отговорните фактори в клуба: Къде отиде бюджетът (въпреки че тези пари са капка в морето, на фона на общите задължения от над 30 млн. лв. и загуби от порядъка на 60 млн. лв)?

 

Повече от странно и неясно е за какво е похарчен бюджетът. Само ще припомним някои факти, без да задълбаваме в тях. По време на лятната подготовка Черноморец не ходи на лагер, по време на зимната – също. Още в първата контрола от зимната подготовка (срещу Созопол) пък избухна скандал, тъй като „акулите“ не можаха да платят 300 лв. съдийски такси. Селекцията на Неделчо Матушев излезе 0 лв., защото бе направена изцяло от свободни агенти (при Тодор Киселичков не бе коренно различно). След края на есенния полусезон се освободи един отбор футболисти с по-високи заплати, което също спести сериозни разходи. С учредяването на „Бъдеще за Черноморец Бургас“, от дружеството осигуриха храната и екипировката на футболисти и треньори. Също от там плащат и премиите, а дори и винетката на клубния автобус е закупена от СНЦ-то.

 

Напоследък се появиха информации за неизплатени заплати, под сурдинка се говори, че Черноморец е трябвало да пътува в деня на мача за Благоевград. Това, а и всичко останало изглежда твърде мистично, на фона на свитите до минимум разходи за самото ръководство. Да не споменаваме, че Черноморец е изправен пред угрозата и да не получи лиценз, защото се дължат 517 755 лв. към бивши футболисти, служители и към един клуб – за трансфера на Карлос Фонсека. Чисто информативно, с бюджет от 1,3 млн. лв. доста клубове биха атакували „А“ група, докато „акулите“ са се запътили към „В“ Югоизточна

 

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...