четвъртък, юни 13, 2024

Там, където газят децата ни….

Date:

Сподели новината.

Малко цитати от медиите през последните месеци:

Автобус блъска 1- годишно дете на пешеходна пътека в София.

В Пловдив автомобил преминава на червено и блъска дете, отново на пешеходна пътека.

Преди месец в Добрич, отново дете е блъснато на пешеходната пътека пред училището си в Добрич.

Преди 4 дни кола блъска 8 годишно дете във Варна.

Тези инциденти по чудо завършват с леки наранявания  за децата и без смъртни случаи, а шофьорите се измъкват невредими, защото не са причини голяма „беля”.

А помните ли Паоло? Четиригодишното момченце, което на 2 юни 2014 година беше прегазено в пешеходната зона на града? Знаете ли какво прави убиецът му сега – отново е зад волана! Шофира безпроблемно, защото да убиеш дете в България  по „непредпазливост”, очевидно не означава, че трябва да лежиш в затвора и да не се качваш зад волана никого повече.

Ами малката Валя? Валя от Бургас, прегазена през 2011-та от жена в лъскаво Ауди? Убийцата получава присъда от 14 месеца и лишаване от книжка за срок от 4 години … които скоро изтичат.

Вероятно не помните тези деца. Точно, както ще забравите и Петьо – момчето, което беше прегазено в Панагюрище от джип, движещ се с над 100км/ч. Водачът на луксозния джип има над 20 наказания като шофьор за последните десет години. Въпрос на време е било да вземе своята жертва на пътя … една невинна млада душа.

За Петьо днес не се говори много. Него вече го няма, някакси новината за „ОТНОВО убито дете на пътя” се изтърка в родните медии. Каква присъда ще получи убиецът – ще разберем сигурно чак след няколко години. Защото така бавно и лежерно се работи в България.

Поредният инцидент с убито дете на пътя не заинтригува по никакъв начин нито държавата, нито народа. Наказания за убийците – няма. Има само цветя и кръв по пешеходните пътеки, на които са убити децата.

Заради нечия немарливост, днес поредното българско семейство ще се учи да живее без детенцето си… как се живее, когато знаеш, че детето ти е някъде на метри под земята, а убиецът му диша, живее и се храни спокойно…?

Къде е държавата? Къде са институциите, полицията…

Защо никой навреме не взе книжката на бизнесмена с 20 провинения? Защото има пари и скъпа кола ли? Защо другият убиец все още се качва в автомобил, когато трябва да е в затвора? Защо няма скапани закони, които да пазят НАШИТЕ деца?

На чия съвест ще лежи поредната смърт на невинно дете? На убиеца или на онези, които са му помогнали през годините да продължи да кара и да гази?

България. Страната, в която да си родител е страшно, а да си дете е опасно.

България. Същата страна, в която изпращаш детето си на училище, а след няколко часа ти звънят да ти кажат, че е блъснато на улицата от пиян шофьор.

България… там, където всяко „чао” с детето ви може да е последно „сбогом”.

Пазете децата си. Друг няма да ги опази.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ООН преброи над 123 000 разселени в ивицата Газа

Повече от 123 000 души са разселени в ивицата...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

Рамзан Кадиров призова мюсюлманите на свещена война срещу Европа

Всички мюсюлмани да се вдигнат на оръжие срещу европейските...

Слънцето изригна брутално

Професионалният фотограф Мигел Кларо успя да заснеме уникално слънчево...