Ирландия е в траур, след като броят на загиналите при експлозията на бензиностанция в графство Донегал нарасна на 10 души, съобщи Би Би Си.

Медията уточнява, че сред жертвите има малко дете и двама тийнейджъри.

Службите за спешна помощ продължиха да претърсват отломките в събота, но не очакваха да открият повече оцелели или тела.

Жертвите са четирима мъже, три жени, тийнейджър, тийнейджърка и момиче в начална училищна възраст, се казва в изявление на Гардаи. “Не се очаква да има други жертви и няма неизяснени съобщения за безследно изчезнали лица”.

Взривът унищожи бензиностанция “Епългрийн” край село Крислоу, близо до северозападния край на Република Ирландия, убивайки 10 души и ранявайки най-малко осем.

Началникът на полицията Дейв Кели заяви, че се провежда разследване и че по първоначална информация става въпрос за трагичен инцидент. Съществуват предположения, че става въпрос за изтичане на газ.

Експлозията, станала в петък около 15,20 ч., потроши бензиностанцията и опустоши съседните апартаменти, някои от които се срутиха, покривайки предния двор с отломки и стъкла. В обекта има магазин, магазин за деликатеси и поща.

Полицията потвърди три смъртни случая в петък и седем в събота след трескави 24 часа, през които екипи за издирване, включително и от Северна Ирландия, претърсваха руините.