Сподели новината.

Със над  100 милиона лева по-малко ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата година.

Със над  100 милиона лева по-малко ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата година. Информацията бе оповестена официално, като точната цифра за 2016 година е 214 милиона лева. Голямата разлика в сумите се дължи най-вече на намалените средства, които ще бъдат усвоени по европрограми. През тази година сумата, която общината ще усвои от европейските фондове е около 160 милиона лева. 157 милиона пък са заложени като собствени приходи на общината. За 2016 година обаче корекциите са много сериозни, а общата рамка е с над 100 милиона лева по-малка. От община Бургас все още не са обявили какво ще е съотношението между собствени приходи и парите по европейски програми, но разликата идва най-вече заради по-малкото средства именно по отношение на фондовоте от ЕС. Намалената стойност на бюджета показва голямата зависимост на общината по това перо  и липсата на адекватни мерки за стимулиране на местната икономика, което би повишило приходите в хазната. В същото време от община Бургас обясняват, че имат готовност да усвоят много по-сериозни суми по европейските програми, но на този етип няма възможности за това. В следващите седмици ще започнат обществените обсъждания на проектбодюджета за 2016 година. Факт е обаче, че общината ще разполага с повече от 100 милиона лева по-малко, което ще се отрази на цялата дейност и обслужането на основните разходни  пера, както и на капиталовата програма.

неделя, август 10, 2025

Рибена чорба по селски.

Date:

Сподели новината.

.

Подготовка: 10 мин.
Готвене:        20 мин.
Порции:        2

Продукти:

  • 50г. риба
  • 100мл. олио
  • 1 глава кромид лук
  • 200г. картофи
  • 150г. червени домати
  • 1 ч. л. брашно
  • 400мл. гореща вода
  • червен пипер
  • магданоз

Приготвяне:

  • За рецептата "Рибена чорба по селски" лукът се нарязва на дребно.
  • Изпържва се до леко зачервяване.
  • Към него се прибавят обелените и нарязани картофи и домати.
  • Поръсват се с брашното и червения пипер.
  • Всичко за рецептата "Рибена чорба по селски" се задушава добре.
  • След това се прибавя гореща вода и се оставя да ври 10 минути.
  • Поставя се нарязаната на едри парчета риба.
  • Ври още 10 минути.
  • Рибената чорба по селски се поднася поръсена с магданоз и/или копър.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на лакомниците! 9 храни, които можем да похапваме късно вечер

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря,...

Къде правят най-добрата храна в Стара Загора

Стара Загора все търсим нещо, понякога търсим забележителности, друг...