понеделник, април 29, 2024

Класическа супа топчета

Date:

Сподели новината.

.

Продукти:

  • 500г. кайма
  • 100мл. олио
  • 150г. домати
  • 100г. кромид лук
  • 100г. моркови
  • 100г. целина
  • 80г. ориз
  • 50г. магданоз
  • 2г. черен пипер
  • 40г. брашно
  • 300г. кисело мляко
  • 2 яйца
  • 30мл. оцет
  • 30г. сол

Приготвяне:

  • Към каймата се прибавят по 1/3 от ориза (полусварен), дребно нарязаният лук, смленият черен пипер, ситно нарязаният магданоз и 1 белтък.
  • Сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца.
  • Пускат се във врящ бульон.
  • Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганите моркови и целина и дребно нарязаните дръжки от магданоз се задушават в мазнината.
  • Към супата с топчета се прибавят задушените зеленчуци.
  • След 20-30 минути се слагат останалият ориз (суров) и дребно нарязаните домати.
  • Готовата класическа супа топчета се застройва с варена застройка от млякото, брашното и яйцата.
  • Овкусява се и се поръсва с дребно нарязания магданоз и смления черен пипер.
  • При поднасянето във всяка порция се слагат по 50 г сварени кюфтенца.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на лакомниците! 9 храни, които можем да похапваме късно вечер

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря,...

Къде правят най-добрата храна в Стара Загора

Стара Загора все търсим нещо, понякога търсим забележителности, друг...