Сподели новината.

До г-н Бойко Борисов  – председател на ПП „ГЕРБ“,

До г-жа Корнелия Нинова – председател на ПП „БСП“

До г-н Красимир Каракачанов – председател на ВМРО,

До г-н Валери Симеонов – председател на НФСБ,

До г-н Мустафа Карадайъ – председател на ПП „ДПС“

До ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ,

До г-н Христо Иванов – председател на „Да, България“

До г-н  Борислав Сандов и г-н Владислав Панев –   ПП „Зелено движение“

До г-н Димитър Делчев – председател на ДБГ

До г-н Драгомир Стефанов – ПП „Движение Гергьовден“

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Константин Бачийски,

зам. председател на ПП „Средна европейска класа“,

съветник в Общински съвет Бургас

Уважаеми госпожо и господа председатели,

Обръщам се към всички вас в качеството ви национални лидери, каквито имате претенции, че сте.

Аз, както и хиляди български граждани очакваме от вас в качеството ви на  водачи на политически сили, представени в Общинския съвет в Бургас, да изразите вашата партийна позиция по един от най-скандалните случаи с погазване на обществения интерес в нашия регион.

На 28 април с решение на общинските съветници в Бургас,  собствеността върху единствения общински път, водещ до придобилите печална известност „летни сараи“ в лесопарк  Росенец, беше гласувано да бъде прехвърлена на частна компания.

Така общинската улица се превръща в частна собственост под предлог, че това е единственият начин да бъде привлечено  финансиране за изграждане на канализация на Рибарското пристанище „Ченгене скеле“, отстоящо на 2.5 км. от деактувания път.

В последствие се оказа, че става въпрос за напълно различни и независими един от друг етапи на проекта, като този за Рибарското селище има отдавна влязъл в сила ПУП и дори се провежда процедура за избор на изпълнител на проекта. Всичко това доказва, че нищо не налага обвързването на двата казуса.

От тази срамна дата до днес аз се опитвам с помощта на мои колеги от ПП „Средна европейска класа“ и съмишленици, да възстановим справедливостта и да предизвикаме прегласуване на решението в частта му за общинския път, за да бъде осигурен достъп на всички български граждани до точно тази част от българското крайбрежие.

Сигурен съм, че сте запознати с това, че същите искания поставиха и няколко хиляди българи, които протестираха на 11 юли в близост до бариерата, ограничаваща преминаването по единствената общинска улица към брега в тази част на парк Росенец.

Уважаеми госпожо и господа,

На 28 юли аз и моите колеги очакваме , че предложението ни за прегласуване на т. 3 от решението, с което бургазлии загубиха своя собственост, ще бъде подкрепено на сесията на Общинския съвет.

Обръщам се към вас и настоявам да изразите позицията си по този казус, за да стане ясно веднъж завинаги на нашите сънародници как вие, като лидери и политическите партии, които представлявате, ще реагирате на ограничаването на достъпа до тази част от българския бряг и превръщането му „частна акватория и частен плаж“.

Ще ви бъдем благодарни, ако ни дадете отговор преди заседанието, за да запознаем жителите на община Бургас и цялата българска общественост с позицията ви.

С уважение:

Константин Бачийски

Зам. председател на ПП „Средна европейска класа“