Сподели новината.

Тригодишно момиче се превърна в най-младата жертва на новия коронавирус (COVID-19) в Белгия. Това обявиха местните власти, като страната е изправена пред тревожен ръст на новозаразените, съобщава „Франс прес“.

Говорителят на здравното министерство уточни, че всеки ден в Белгия умират трима души от COVID-19, включително наскоро въпросното момиче, както и 18-годишен младеж.

Момиченцето е имало „тежки“ съпътстващи заболявания, но говорителят предупреди за самодоволство сред здравите и че 85 процента от новозаразените, диагностицирани миналата седмица, са сред хора под 60-годишна възраст.

„Вярно е, че рядко млад човек умира от COVID-19, но е ясно, че никой не е имунизиран„, предупреди той, след като новозаразените за седмица в Белгия са скочили с 89 процента.

Белгия вече е регистрирала 64 847 заразени с новия коронавирус от началото на епидемията, след като беше една от страните с най-висок процент на заразени на глава от населението в разгара на кризата в Европа.

Изглежда, че властите са поставили под контрол епидемията, а новозаразените  все още са много далеч от пиковите стойности, но миналата седмица 15 души на ден са били приемани в болница в сравнение с 10 души през предходната седмица.

Починалите са нараснали до средно 2,9 души на ден, спрямо 1,7 души на ден за същия период.