Сподели новината.

Тригодишно момиче се превърна в най-младата жертва на новия коронавирус (COVID-19) в Белгия. Това обявиха местните власти, като страната е изправена пред тревожен ръст на новозаразените, съобщава „Франс прес“.

Говорителят на здравното министерство уточни, че всеки ден в Белгия умират трима души от COVID-19, включително наскоро въпросното момиче, както и 18-годишен младеж.

Момиченцето е имало „тежки“ съпътстващи заболявания, но говорителят предупреди за самодоволство сред здравите и че 85 процента от новозаразените, диагностицирани миналата седмица, са сред хора под 60-годишна възраст.

„Вярно е, че рядко млад човек умира от COVID-19, но е ясно, че никой не е имунизиран„, предупреди той, след като новозаразените за седмица в Белгия са скочили с 89 процента.

Белгия вече е регистрирала 64 847 заразени с новия коронавирус от началото на епидемията, след като беше една от страните с най-висок процент на заразени на глава от населението в разгара на кризата в Европа.

Изглежда, че властите са поставили под контрол епидемията, а новозаразените  все още са много далеч от пиковите стойности, но миналата седмица 15 души на ден са били приемани в болница в сравнение с 10 души през предходната седмица.

Починалите са нараснали до средно 2,9 души на ден, спрямо 1,7 души на ден за същия период.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук