Бачийски: Човек, когато не може да бъде купен, става неудобен! Аз съм абониран за заплахи

0
237
prodaljavame promqnata 12
Сподели новината.

„Абонирам съм за заплахи откакто се занимавам с обществена дейност“, каза Константин Бачийски от „Продължаваме промяната“ във връзка с контрола на ГКПП „Капитан Андреево“.

Във вчерашния ден стана ясно, че ключови служители на БАБХ са били заплашвани.

„Натискът, който има за „Кап. Андреево“ не е само сега – той е безпрецедентен. Той е от страна на мафията върху цялата държавна администрация, която се опитва да се противопостави“, смята Бачийски.

За себе си той обясни, че се самоохранява. Предприел е нужните стъпки, за да засили бдителността. „Човек, който се опитва да защитава обществения интерес и когато не може да бъде купен, обикновено става неудобен. Получавам съм заплахи и за Росенец“, каза Бачийски.

Той коментира, че финансовата част на казуса с „Кап. Андреево“ само един от проблемите и допълни, че сега се връщат значително повече камиони, чиято стока има съдържание на пестициди.

„Бойко Борисов трябва да отговори къде е бил през последните 10 години, че е допуснал това да се случи. Това няма как да се случва без чадър и протекция на най-високо ниво“, смята Бачийски.

--------------------------