вторник, февруари 27, 2024

Асен Василев срина ДПС и отсече: Безцеремонното и безпарднонно крадене няма да продължи! Това е началото на промяната, която българското общество поиска

Date:

Сподели новината.

“До момента, до който постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна от точно тази мафия и задкулисие, за които вие говорите”, обърна се Асен Василев към Мустафа Карадайъ.

“Знам, че много ви пречим, ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички средства на парламентаризма”. С тези думи се обърна към ДПС вицепремиерът Асен Василев от парламентарната трибуна.

“Това е началото на една промяна, която българското общество поиска, и която то ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи, независимо от опитите за сформиране на безпринципни мнозинства. Безпринципни, защото имат за цел само едно – да продължат всички схеми, които ние започнахме да спираме. Това е в основата на вашето мнозинство.”, заяви Василев по адрес на 120-те депутати от ИТН, ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”, които се обединиха в искането на оставката на Никола Минчев.

Повод за гневния изблик бяха по-ранни изказвания. “Аз не искам да живея в държава, в която дебатът за председателя на Народното събрание не е за човека, който ще е заеме този пост. Дебатът за председателя на НС е, и трябва да бъде, за това кой е най-достоен да води това НС. До момента, до който постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна от точна тази мафия и задкулисие, за които вие говорите”, обърна се вицепремиерът към Мустафа Карадайъ.

Василев отхвърли обвиненията на ДПС, че управляващите зоват за етническо противопоставяне. “Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава, независимо от тяхната етническа принадлежност. 32 г. ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но за сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим и не проповядваме срещу хора, които живеят в районте, които гласуваз а вас. Борим се срещу хората, чиито банкови сметки пълните”, заяви вицепремиерът. И увери, че безцеремонното и безпарднонно крадене няма да продължи.

,,Вие казахте че най-добрата антикризна мярка е оставката на правителството. Да, това е най-добрата антикризисна мярка, но за кюлчетата, шкафчетата, за крадците на “Капитан Андреево”, обърна се вицепремиерът към опозицията.

Толкова е дълбока кризата, че вие сте готови да се прегърнете с “Възраждане”, г-н Карадайъ, за да ни свалите от власт. Толкова е дълбока кризата за тези, които ви дърпат конците и си седят в сараите, и от там се опитват да управляват държавата”, каза още Василев, с което си спечели викове “Оставка” от ДПС, но и вдигна на крака депутатите и министрите от “Продължаваме промяната”.

Карадайъ се опита сам да си вземе думата, но все пак председателстващият заседанието Кристиан Вигенин по-късно му я даде под формата на забележка по начина на водене. И лидерът на ДПС се впусна с исторически преглед на Възродителния процес и създаването на партията.

Вигенин даде 20 мин. почивка за успокояване на страстите, но след нея Василев отново се включи. “За 6 месеца това, което нашето правителство направи за отдалечените и бедни райои е в Плана за възстановяване да има пари за хеликоптер за спешна медицинска помощ, а повоината пари да отидат за Северна България, точно за най-бедните райони, заяви Василев. По думите му за 32 г. равносметката за направеното от ДПС е да направи Делян Пеевски най-богат и да построи сарай в Росенец за Ахмед Доган.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Брутална агресия над животно взриви Русе

Напрежение в Русе заради агресия над домашно куче. Свидетели...

Полски фермери блокираха граничен пункт с Германия

Полски фермери, протестиращи срещу разпоредбите на Европейския съюз и...

Турция обвини Израел пред Съда в Хага за конфликта в региона

Турция заяви пред Международния съд, че израелската окупация на...

Стопанският факултет на СУ получи дарение от 1 млн. лева

Стопанският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и...