понеделник, април 22, 2024

Андрей Гюров: Мафията си поиска държавата, прави решителен ход за дестабилизирането й! Не й предавайте българите и България!

Date:

Сподели новината.

Тестът за оставката на Никола Минчев е тест – днес мафията си брои гласовете в залата. Това заяви Андрей Гюров от “Продължаваме промяната” в началото на дебатите по освобождаването на Никола Минчев като председател на НС.

“Мафията прави ход за дестабилизиране на държавата. Колкото и бутафорни външнополитически декори да се сложат, става дума за пари”, продължи той.

“Македонският сценарий е фалшив. Няма никакви тайни договорки, всичко е измислица на Човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу уговорка за отпадане на визите за българите за САЩ”, каза Гюров от парламентарната трибуна.

Гюров защити съпартиеца си, че макар да нямал предходен опит, бързо се превърнал в един от най-успешните председатели на парламента. По думите му целта на атаката била сплашване. Мишената бе сложена върху Никола Минчев още преди заседанието вчера, заяви той. И добави, че председателят само се е вслушал в това, което са гласували депутатите. Ако не го бил направил, пак щели да му искат оставката.

“Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република – Народното събрание. Броени дни, след като пресякохме престъпните схеми на “Капитан Андреево”, след като спряхме транзита на парите от магистралите към чекмеджетата, дадохме да се разбере, че антикорупционната комисия ще заработи и то начело с човек, който не трепери пред задкулисието. Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата. Колкото и панически парламентарни хватки да са пуснати в ход, колкото и бутафорни външнополитически декори да се сложат, едно е ясно – става дума за пари. Това е показна атака срещу председателя на парламента. За всички тук е ясно, че най-младият председател в историята на българския парламент е брилянтен юрист, който води тази институция с чест, а не с процедури и хватки. Той неведнъж е доказал, че пазител на политическия морал. Всички сте признавали, че цените високо Никола Минчев. Знаете, че нямате никакви доводи срещу него. Целта е ясна – търси се сплашване. Истината е, че мишената беше сложена върху него още преди заседанието вчера. Шоуто на мафията щеше да продължи, каквото и да беше направил Минчев. Стана ясно, че македонският сценарий е фалшив, че няма никакви тайни договорки, нито поети обещания. Всичко е измислица на Човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу уговорка за отпадане на визите за българите за САЩ.”, заяви Гюров.

По думите му виковете “Заради Македония” целят да заглушат истината. “Няма как през главата на народните представители да се вдигне ветото, но има опасност задкулисието да влезе в нова коалиция”, предупреди Гюров. И призова депутатите да не предават хората, които преди година са си взели държавата от задкулисието. “Не бъдете мълчаливи свидетели на това поръчково разчистване на сметки. Ако депутатите се уплашим от мафията, как българите да бъдат смели. Не предавайте българите и България на мафията – няма да можете да си го простите”, настоя той.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

35-метрови TIR-ове с две ремаркета заместват стандартните камиони в Европа

Скандинавските страни станаха пионери на европейския пазар на товарни...

Черна вест от Козлодуй

Шофьор от Козлодуй, причинил катастрофа, дни по-късно е починал,...

Кървав ужас в ромската махала в Монтана

Левски продължи да натиска на старта на второто полувреме....

Кървав ужас с автобус с българска регистрация в Турция

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция. 11...