петък, юли 19, 2024

Арестуваха 80-годишен мъж, издирван от 27 години

Date:

Сподели новината.

80-годишен мъж беше арестуван на лондонското летище “Хийтроу” след 27-годишно бягство, съобщиха източници от британската полиция, предаде ДПА.

Ричард Бъроуз, който е обвинен в сексуално насилие над деца в миналото, е бил арестуван на летището миналия четвъртък, след като се е завърнал в Обединеното кралство от Тайланд, съобщи говорител на полицията в Чешър.

От полицията съобщиха, че той е издирван от декември 1997 г., когато не се е явил в съда в Кралския съд в Честър, за да отговаря на обвинения в блудство и непристойно поведение.

Обвиненията са свързани с предполагаеми злоупотреби в периода 1969-1971 г., за които се съобщава, че са извършени в приют за деца в Конгълтън, Чешър, и в Уест Мидлендс.

Полицейският инспектор Елинор Аткинсън от полицията в Чешър заяви: “Решимостта ни да открием Бъроуз не намаляла през последните 27 години и арестът му бележи значителна стъпка напред по този случай и е началото на края му за всички замесени. Бих искала да благодаря на обществеността за информацията, която тя ни предостави през годините по време на издирването на Бъроуз, и се надявам, че арестът му ще ни донесе известно успокоение”.

Бъроуз днес се яви в Кралския съд в Честър и беше задържан под стража до съдебното заседание на 21 юни, съобщи говорител на съда, предаде БТА.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Цените на употребяваните електрически коли се сгромолясват! За година струват колкото бензинови

Порталът, специализиран в покупка и продажба на употребявани коли...

Огромна трагедия! Над 50 загинаха при наводнения в Индия

Проливните мусонни дъждове причиниха мащабни наводнения, свлачища и срутвания...

Войната в Косово: когато принудиха Милошевич да отстъпи

Косовската война завърши на 10 юни 1999 г. след...

Петролът поевтинява за трети пореден ден

Петролните котировки се понижават за трети пореден ден в...