петък, април 19, 2024

Шофьор на камион с канабис за 1,7 млн. лв. остава в ареста

Date:

Сподели новината.

48-годишният Станко Станков, който е шофирал камион с укрит канабис за 1,7 млн. лв., остава в ареста.

Окръжен съд-Благоевград взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на мъжа, обвинен в контрабанда на наркотично вещество през ГКПП – Кулата.

Съдът счете, че от събраните до този момент доказателства може да се направи обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление, както и че е налична опасност обвиняемият да се укрие, но не е налице опасност да извърши престъпление.

На 48-годишния мъж е повдигнато обвинение, за това че на 30 март през ГКПП – Кулата с товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, е опитал да внесе в станата ни са през границата с Гърция в Република канабис в 115 бр. вакуумирани полиетиленови плика, с общо бруто тегло 108,27 кг, на стойност 1 728 000 лева.

Определението на Окръжен съд – Благоевград може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд-София.

Пред съда Станков, който е от Стара Загора обясни, че е невинен. За първи път е шофирал по релацията от Испания за България към фирма, в която започнал работа наскоро. Не е присъствал лично на товаренето на стоката в Испания и не му позволил да види каква е стоката./ “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ти да видиш! Катастрофиралата с 2,9 промила фолкърка Дебора: Не съм пила! Не видях колата пред мен

Фолк певицата Дебора катастрофира на столичния бул. „Черни връх“....

Осъдиха княгиня Калина

Съдът в Самоков осъди условно на 8 месеца лишаване...

Ужасяващо! Пиян мъж стреля по бившата си приятелка

Мъж стреля по бившата си приятелка и за щастие...