Вкусна агнешка дроб-чорба приготвена домашно и бързо
Продукти:
- 200г. агнешки бял дроб
 - 200г. кисело мляко
 - 120г. ориз
 - 50г. краве масло
 - 1~2 моркова
 - 3~4 домата
 - 2 глави кромид лук
 - 1 с.л. сухи градински подправки
 - 2 с.л. брашно
 - 1 яйце
 - смлян черен пипер
 
Приготвяне:
- Нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават до полуомекване в мазнината с добавка на малко сол.
 - Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът.
 - След кипването на бульона се прибавят полусвареният дроб, нарязан на дребно, почистеният ориз и останалите дребно нарязани домати.
 - Супата се вари още 30-40 минути.
 - 10 минути преди да бъде свалена от котлона се поръсва с 1 с. л. сухи градински подправки.
 - Накрая се застройва със варена застройка от млякото, брашното и яйцата.
 - При сервиране агнешката дроб-чорба се подправя със смлян черен пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
 

