вторник, март 19, 2024

“Империята на злото” – Vanguard

Date:

Сподели новината.

Когато започна войната в Сирия, провалът на Южен поток, активирането на Ислямска държава, събитията в Украйна и Гърция, …

Когато започна войната в Сирия, провалът на Южен поток, активирането на Ислямска държава, събитията в Украйна и Гърция, стана ясно, че стратегическото и оперативно управление на тези и много други процеси съвсем не са дело на Обама или на Държавния департамент на Джон Кери, а на нещо друго, на някакъв така наречен “доктор Зло”, някаква неизвестна суперкорпорация или група от суперкорпорации, която от много години е изградила паралелен или задкулисен олигархичен финансов промишлен център, мозъкът на глобализирането и на “новия световен ред”, който за първи път беше споменат от Джордж Буш – старши в началото на 90-те години. Неслучайно.

Защото този глобален център се оформи още от 70-те години именно около клана Буш и неговата симбиоза с ционистко-финансовата групировка на САЩ, Израел и Англия, и с наследството на хитлеристка Германия.

Става дума за Vanguard Group – крупната американска инвестиционна компания с активи от около 3 трилиона долара. Разположена в Малверн /Пенсилвания/, основана през 1975 г. от Джон Богл, който най-вероятно беше “фронтова” фигура на Буш и ЦРУ. Компанията участва във фондовете за взаимни инвестиции, управлява пенсионни сметки, различни видове финансови и консултантски услуги за своите клиенти и т.н.

Vanguard Group е един от най-големите, а може би и най-големият съвременен финансов октопод – инвеститор, контрольор, акционер и т.н. – в JP Morgan Chase с 2,4 трилиона активи, Halliburton City Group, Fidelity, Monsanto, Microsoft, Black Rock, Bank of NY, Mellon, Wеlls Fargo, Goldman, Alcon, Altria, AT&T, Boeing, Coca-Cola, Dupont, Exxon Mobil, General Electric – General Motors, Hewlett – Packard, Verizon, Wal-Mart, Time Warner, Pfizer, Viacom, News Corp, CBS, NBC и още десетки и стотици корпорации, концерни, холдинги, преплели се като няколко октопода в едно гнездо, на глобалния супероктопод с главата на Vanguard.

Тези крупни финансови компании напълно се контролират – институционално или фондово, от акционери, от които може да се отдели ядро от четири компании, присъстващи във всички случаи във взимането на всички решения – Vanguard, Fidelity, Black Rock и State Street. Всички те принадлежат един на друг, но, ако се изчисли балансът на пакетите на акциите ще се разбере, че Vanguard контролира всички свои партньори или “конкуренти” – Fidelity, Black Rock и State Street.

Това е 100 процента реалност. Капитализацията на самата корпорация е доста скромна – около 15 000 сътрудници. Ако се разровим още по-надълбоко ще видим, че в дъното на този октопод се появяват отново Буш-старши, Дик Чейни и още няколко личности, които още преди 11 септември 2001 г. започнаха да изграждат паралелна структура на съвременния капитализъм – глобалният Vanguard.

Няколко думи за основателя на Vanguard Джон Богл, член на Съвета на попечителите на Академията Блеър на Йейлската школа по мениджмънт, на Съвета на попечителите на Националния съвет за конституцията /NCC/ във Филаделфия, САЩ. Той беше председател на Съвета на директорите на този фонд от 1999 г. до 2007 г., когато отстъпи поста на президента Джордж Буш – младши.

Ето за такива хора става дума, не само за Богл, но преди всичко за клана Буш и сивия кардинал Дик Чейни, собственици и идеолози на Vanguard Group.

По-долу ще се спрем на присъствието на Vanguard в Украйна и в Русия.

В откритите източници се съобщаваше, че основният спонсор на фашисткия батальон “Азов” в Украйна – хибридно въоръжено формирование, състоящо се от местни доброволци, е роденият в Днепропетровски евреин Игор Коломойски, роден 1963 г. Но тази версия е легенда. Коломойски е само доверено лице на основателя и спонсора на тази въоръжена формация – корпорацията Halliburton на Дик Чейни.

В Украйна действа и дъщерното предприятие на този доставчик на сервизни услуги в нефто и газодобива – частната военна компания KBR, специализираща се във военната логистика.

Коломойски е свързан с нефтения отрасъл чрез нефтодобивната компания Укрнафта. Може да се предполага, че Коломойски е заслужил доверието на Halliburton и лично на Дик Чейни не толкова по търговска, колкото по друга линия.

Щаб-квартирата на Halliburton се намира в Хюстън /Тексас/ и в Дубай /ОАЕ/. Номиналният собственици на Halliburton е Дейвид Лейзър, бивш главен управляващ директор на частните наемници KBR. И на двете длъжности е бил назначен от Дик Чейни.

Най-важният институционален държател на акциите е Vanguard Group. След формалното излизане на Чейни от Halliburton той е получил своя дял от приходите чрез пакет от акциите във Vanguard. Когато Чейни, във връзка със своята политическа дейност, трябваше да разкрие някои данни за своето състояние, той съобщи за акции в инвестиционни фондове на Vanguard Group. От тогава той е частно лице и не е длъжен да обяснява нищо.

Vanguard е най-големият в света фонд за взаимни инвестиции с около 2,5 трилиона долара инвестиции само в САЩ, където на тази основана в 1975 г. корпорация стана тясно и тя излезе на световния простор като стана авангард на глобализма на най-новата капиталова финансова групировка на САЩ, събрана около Буш и вероятно надминала клановете на Рокфелер и Ротшилд, или влязла в симбиоза с тях, държаща под контрол Ундзирите в Англия и Ватикана при Йоан Павел ІІ.

Vanguard назначава президентите, в това число Буш-младши и Обама, той контролира Държавния департамент и ЦРУ. Сегашният директор на ЦРУ Джон Бренън също работи за Vanguard.

Що се касае до Обама, неговата роля е ясна. Той беше избран от Vanguard и Чейни да наследи Буш-младши с оглед вътрешната ситуация в САЩ. Във Vanguard добре са знаели, че Обама не е роден в САЩ, а на Хаваите, в Кения, или някъде другаде и няма право на американски гражданство, т.е. да бъде президент и, че неговите документи за раждане са фалшифицирани. Майка му вероятно е била използвана преди години от ЦРУ по времето на Буш-старши. Това означава, че той всеки момент “може да бъде свален” с импийчмънт и да бъде обвинен за най-големия мошеник на всички “времена и народи”. Или да бъде застрелян в Белия дом от някой американски “патриот”, като по този начин ще влезе в учебниците по история. Но Обама не иска да влиза там и е пълна марионетка на Vanguard, заради което започна и няколко войни

Що се отнася до Украйна, сред компаниите, които я разглеждат като пазар на своята продукция, е американската корпорация Monsanto, която се намира под контрола на Vanguard. Monsanto вече контролира 90 процента от световния пазар на трансгенните семена. Монополизирането на този пазар ще донесе на корпорацията фантастични печалби. Monsanto налага своите интереси, използвайки Държавния департамент на САЩ, МВФ, Световната банка, Световната търговска организация. Ако се вземе предвид, че Украйна притежава голяма част от чернозема на планетата и е основната в Европа житница за производство на зърнени храни Monsanto се стреми да я качи на иглата на зависимостта от генетичните модифицирани семена.

Освен видимата страна от дейността на Monsanto в Украйна има и невидима. От 2014 г. в Украйна присъства и частната военна компания Academi /предишната Blackwater/, която е под контрола на Monsanto.

Другата частна военна компания – KBR /Kellog, Brown and Root/, принадлежаща на Halliburton на Чейни и Ръмсфелд, пък разчита на големи печалби от усвояването на шистовите залежи на територията на Донбас, където действа със своите постоянни партньори в нефтения бизнес Exxon Mobil и Chevron. И всичките тези компании са в империята Vanguard.

“Десният сектор” и “батальоните” на циониста Коломойски се появиха като подразделения на частната военна компания Academi, чието финансиране идва директно от САЩ.

Става дума за така наречените “фалшиви долари” на Буш-старши, с които той лъжеше преди години шаха на Иран Реза Пахлави, след това Саддам Хюсеин в Ирак и вероятно Муамар Кадафи, и по този начин внедряваше долара като основно платежно средство и переше трилиони от наркотърговията.

Става дума за една от най-големите финансови тайни на САЩ, която от години взривява целия свят, огромни количества американски фалшиви долари, вероятно над 2-3 трилиона, които са в обращение в Близкия Изток, Русия, Китай, Европа и в самите САЩ.

Началото беше поставено от Буш-старши, ЦРУ и Vanguard. През 70-те години Департаментът на финансите на САЩ в дълбока тайна започна да прави суперментета на своите долари. Целта беше да ги пуска в обращение по света за някои плащания или да предизвиква финансови кризи в неприятелски държави и да сваля техните правителства. Част от тях се движеха по каналите на американската мафия за плащане на наркотрафика, търговията с оръжие, рекета, убийствата. Други вървяха по каналите на ЦРУ.

В края на 1980 г. Буш-старши, който се кандидатираше за вицепрезидент на Рейгън, се договори с тогавашните власти на Иран да задържат 52-та американски заложници, за да не бъде преизбран Джими Картър. За услугата Иран получи пари, оръжие и обещанието американците да не им пречат в производството на фалшиви долари. За тази цел иранците купиха то Германия и Швейцария суперпечатарска техника, а от самите САЩ – оригиналната хартия за долароватие банкноти. Реално това бяха суперментета, които не можеха да бъдат разпознати даже във Федералния резерв на САЩ. С част от тези фалшиви долари през 1990 г., когато Буш-старши вече беше президент на САЩ, беше осъществена първата финансова атака срещу СССР и манипулиране на неговата стабилна рубла. За операцията през 1994 г. написа покойната Клеър Стърлинг (която се прочу с обвиненията срещу България в случайя Антонов). През 1994 г. тя обаче написа истината – че атаката срещу рублата беше осъществена с огромни количества фалшиви долари и фалшиви рубли, напечатани в една от западноевропейските държави в координирана акция на няколко световни банки.

Такава операция беше приложена и срещу други бивши социалистически страни, в това число България, през есента на 1996-1997 г. Беше използвана и в Югославия. Основният организатор на белградската фалшива кампания беше Хенри Кисинджър.

Тези трилиони фалшиви долари продължават да обикалят света. Стигнаха и до Украйна.

Периодичното залавяне от западните служби на ментетата е маневра за прикритие за огромната престъпна операция, която продължава да действа по света – суперментетата на САЩ, произвеждани от американците…

Както споменахме, американците преди години сами дадоха на шаха на Иран – Реза Пахлави, машината, хартията и матриците на доларите, за да печата “фалшиви”, т.е. напълно истински банкноти, като по-важно беше зарибяването на този район и насочването на търговията на нефта към долара.

Така или иначе, по света има купени няколко швейцарски машини Intagliocolor 8, същите, които използва американската доларова печатница.

През 1998 г. руската централна банка съобщи, че само в Русия в обръщение са “супердолари” за 4 милиарда долара. Две години преди това американците промениха матрицата на банкнотите, като причината беше огромното количество ментета. Но в обръщение бързо се появиха “нови супердолари”.

Със същите супердолари сега Vanguard плаща на наемниците от Grey Stone и Academi за тяхното участие във войната в Източна Украйна и т.н.

Тези подробности за Vanguard и тяхната злокачествена дейност по целия свят ще продължат да се появяват и ще продължим да следим тази тема. /Vanguard и Буш-старши бяха и са зад колосалната афера с така нареченото фалшживо злато, т.е. пълненето на кюлчетата с волфрам./

Операцията “фалшиви долари” се разиграва и в Украйна. В началото на 2015 г. в Германия беше арестуван сътрудник на Държавния департамент на САЩ с крупна партида фалшиви долари. При разпита се оказа, че арестуваният е помощник на прословутата вече Виктория Нуланд /Нуделман/ и по съвместителство сътрудник на Vanguard.

Отново действа старият номер с фалшивите долари на буш, този път с помощта на Нуланд, Маккейн, Кери, Бренън и др. С фалшивите долари Vanguard плаща на наемниците в Украйна, Сирия, Ирак, Либия, плаща и за нефта от главорезите от Ислямска държава.

Арестуваният в Германия заяви, че февруарският преврат в Украйна се контролираше от Vanguard, Държавния департамент, ЦРУ, чиновничката Нуланд и чрез Коломойски, който се разплаща с фалшиви долари. Главната задача, която Vanguard е поставил и на Порошенко е да бъдат убити колкото се може повече хора в Украйна, независимо дали са украинци или руснаци.

Около разкритията за Vanguard отново си спомнихме за гибелта на главата на френския нефтен гигант Total Кристов де Маржери на летище Внуково. Най-вероятно получи “привет” от Чейни. Оказа се, че Total също принадлежи на Vanguard. Още през 2007 г. срещу Маржери започна разследване по подозрение в нарушаване на ембаргото на иракския нефт и иранския газ.

Vanguard стои и зад различните терористични операции на територията на самата Русия. Вероятно тя е и зад убийството на Немцов, който е бил забъркан в продажба на украинско оръжие на някои контролирани от Vanguard чуждестранни пазари.

Когато се говори за Vanguard се появява и Black Rock, който пък е най-крупният в света инвеститор и също принадлежи на Vanguard или обратното.

предишна статия
Следваща статия

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Руските сили унищожиха украински военен конвой

Руски ударни хеликоптери са унищожили конвой от украински бронирани...

Малчугани от детска градина „Вит“ се нуждаят от обувки, дори дрехите им са с дупки

В детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица много...

Пълен шок! Черният петък взриви интернет, а моловете останаха празни!

Недоволство от фалшиви промоции. Полупразни останаха моловете на Черния...

Разширяване: Ето новите 4 района със зелена зона в София от 1 ноември

Разширяват обхвата на зелената зона в София в 4...