Малчугани от детска градина „Вит“ се нуждаят от обувки, дори дрехите им са с дупки

0
4111
orhan
Сподели новината.

В детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица много от децата ходят със захабени дрешки и дори по дрехите имат дупки. Поне десет от тях ходя с гумени чехли, се казва в Апела за помощ на децата. Апелът е на Националното Сдружение на сираците, съобщи БНР.

Децата от  „Вит“ имат нужда от дрехи, домашни пантофки, обувки, играчки. „Не може да нямат дрехи на гърба си, не може на мръзнещо дете да му подарим играчка и да искаме то да е супер щастливо“, се казва още в Апела на Слави Михайлов, председател на Сдружението.

От Сдружението са разговаряли  с кмета на село Дисевица Пламен Бешков. Той редовно търси дрехи и за децата от училището защото в селото много от хората нямат работа.

В Апела се отправят молба да се  помогне на тези деца. Като председател Слави Михайлов е готов да предостави на желаещите да дарят дрехи за детска градина „Вит“ информация за връзка с директорката на детската градина. На разположение е  кметът на село Дисевица, който ще приеме дарените от дрехи. Дрехите  могат и да са ползвани стига  да са в приличен вид и чисти.

Бележка:

Желаещите да дарят, мога да изпращат дрехи и обувки за 43 деца от 3 до 6 годинки.

Адрес:

Село Дисевица, община Плевен 

Кметство

Пламен Бешков – кмет

тел. 0887950494

лице за контакт:

Слави Михайлов

тел. 0877 822 685

Списък Размери на обувките, изпратен от господин Михайлов

spisak 266x357

Размери на обувките