понеделник, април 29, 2024

Крадци съсипват златарския бизнес на Юксел Кадриев

Date:

Сподели новината.

Преди да се посвети на телевизията, водещият на новините Юксел Кадриев е сменил няколко професия, но малко известен факт е, че за няколко месеца журналистът е бил собствентик на бижутерско ателия в центъра на София.

Едно от най-популярните лица на Би Ти Ви е израснал в бедно семейство в Оряхово. Завършил техникума по дървообработване в Тетевен. След отбиването на военната му служба и познанството с бившата му съпруга, оперната певица Бонка Георгиева, Юксел съвсем се разхайтил и нямал никакво намерение да продължава да се образова за висшист.

15_Kadriev4.jpgРодителите ми не го харесваха

защото той нямаше образование. За тях то беше много важно. Ние бяхме много млади. Тогава на Юксел му се ходеше по дискотеки, живееше му се, предпочиташе да ходи на плаж на Оряхово, на риба вместо да се учи. През първата ни година го попитах има ли намепение да се развива в живота.

Отговори ми, че има, но няма яснота в каква сфера да се развива. Оставих го да мисли.

После обаче се оказа, че въпросната година в крайна сметка въобще нищо не е записал.

Директно му казах, че ако няма намерение да се развива, ние просто нямаме бъдеще заедно”, разказвала е Бонка, която преди години официално се разведе с Кадриев.

Неговите родителите също го подкокоросвали да не учи. Те му пълнели главата с бръмбъри да се върне в Оряхово, понеже животът в София е труден, особено когато нямаш образование и професия, и да го вредят в местния механозавод, където работел и баща му Феми.

Тогава обаче Бонка взела нещата в свои ръце и лично записала Юксел в специалността „Публична реч” в НАТФИЗ. Някъде във втори курс съдбата на Кадриев му се усмихнала изненадващо. Съвсем случайно му изскочила обява за кастинг за водещи в Нова телевизия. По този въпрос градската клюка е раздвоена. Според някои в канала Юки е попаднал с

личната благословия на Евгени Минчев

който го завел на въпросния кастинг. От там нататък кариерата на новинаря е ясна – вече 18 години дипломираният дърводелец всяка вечер прочита най-горещите новини за деня от страната и чужбина.

В блудните му години обаче, преди под натиска на бившата си жена да влезе в театралната академия, Кадриев е сменил куп професии еднодневки. Не е тайна, че след завършването на техникума по дървообработване известно време изкарвал по някой мижав лев като чирак в работилница. Там обаче не му възлагали големи поръчки, тъй като още бил новобранец и не толкова опитен и затова Юки предимно ковял подрамки за картини. В столицата изкарал няколко месеца и като келнер и разнасял коктейли в ресторанта на Народния театър. Не е тайна, че има стаж и в детективска
агенция.

Вече позавързал познанства и контакти с известни софийски персони, най-вероятно с тяхната финансова подкрепа Кадриев се хвърлил и в златарския бизнес. Паметливи столичани припомнят, че Юки

открил ателие за бижута

от благородния метал. Новинарят обаче претърпял пълен крах в това си начинание. Помещението не било добре обезопасено и станало обект на апашки набези. Крадците изтарашили ателието три пъти и върнали неопитния златар в първи клас, задигайки стоката за десетки хиляди левове и целия му оборот.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Kypиoз: Hopвeжĸи гpaд пoиcĸa oт EK paзpeшeниe зa 26-чacoв дeн

Гpaдчe в нaй-ceвepния peгиoн нa Hopвeгия пoиcĸa oт Eвpoпeйcĸaтa...

Плевенчанин стана 135-ят тото милионер в историята

В близо 67-годишната си история Българският спортен тотализатор не...

Ново 20! Може да забранят прибиращите се дръжки във вратите на колите

Дръжките на вратите на Tesla са имитирани от още...

Това ли е новият Джеймс Бонд?

"Арън Тейлър-Джонсън ли е следващият Джеймс Бонд?", е въпросът,...