петък, април 19, 2024

Държавата погна търговец на “Лада”

Date:

Сподели новината.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба от 20 130 лв. на доставчика на “Лада” за България – “Олимпиа – ауто” АД. От регулатора посочват, че компанията заради заблуждаваща информация.

Според информацията на комисията дружеството е участвало в обществена поръчка за доставка на автомобили от тази марка. В представените от него документи било посочено, че фирмата е официален представител на “Автоваз” и съответно на “Лада” за България.

“Оторизираният дистрибутор предоставя гаранции и сервизно обслужване, като съществуват специални изисквания не само по отношение на лицата, които предоставят услугата, но и по отношение на техническите параметри и условия, при които услугата се предоставя, както и на използваното оборудване и вложени резервни части”, посочват в официалното си съобщение от КЗК.

Според регулатора сред задължителните условия за участие в обществените поръчки е именно това компанията да бъде оторизирана от производителя на автомобилите.

От Комисията посочват, че от “Олимпиа – ауто” са създали “невярна представа”, “представяйки в изопачен вид факти, отнасящи се до съществени характеристики на услугите по гаранционно обслужване на продаваните стоки”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Голямо предприятие в Димитровград закъса с парите

Производителят на торове „Неохим“ АД е възобновил от днес,...