Сподели новината.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба от 20 130 лв. на доставчика на “Лада” за България – “Олимпиа – ауто” АД. От регулатора посочват, че компанията заради заблуждаваща информация.

Според информацията на комисията дружеството е участвало в обществена поръчка за доставка на автомобили от тази марка. В представените от него документи било посочено, че фирмата е официален представител на “Автоваз” и съответно на “Лада” за България.

“Оторизираният дистрибутор предоставя гаранции и сервизно обслужване, като съществуват специални изисквания не само по отношение на лицата, които предоставят услугата, но и по отношение на техническите параметри и условия, при които услугата се предоставя, както и на използваното оборудване и вложени резервни части”, посочват в официалното си съобщение от КЗК.

Според регулатора сред задължителните условия за участие в обществените поръчки е именно това компанията да бъде оторизирана от производителя на автомобилите.

От Комисията посочват, че от “Олимпиа – ауто” са създали “невярна представа”, “представяйки в изопачен вид факти, отнасящи се до съществени характеристики на услугите по гаранционно обслужване на продаваните стоки”.