четвъртък, май 2, 2024

Светът е възхитен от Григор Димитров

Date:

Сподели новината.

Матс Виландер и Джон Макенроу засипаха с похвали Димитров и Надал

Две от легендите на световния тенис – Джон Макенроу и Матс Виландер, останаха без думи след полуфиналния сблъсък между Григор Димитров и Рафаел Надал, завършил с победа за испанеца.

Те не спестиха похвали по адрес на представянето на двамата тенисисти, а Виландер постави Димитров редом до Милош Раонич и Кей Нишикори. Освен това шведът заяви, че би се радвал скоро да види българина с трофей от Големия шлем.

“Не очаквахме, че Надал ще може да играе пет часа толкова интензивно. А какво да кажем за Григор Димитров. Той направи изключителен мач”, каза Виландер. 

“Нямам никаква идея какво се случи. През цялото време си мислех, че Надал е спечелил мача. Просто не мислех, че Григор Димитров може да спечели петсетов мач с един от най-великите. Но съм впечатлен от него. Неговият сечен форхенд и Федерер не може да го направи. Разликата беше накрая, когато Надал игра на мрежата”, продължи скандинавецът.

“Можем да го сложим при Раонич и Нишикори, просто трябва да прави на Мъри, Надал и Джокович това, което те правеха на Федерер. Ще се радвам да видя Димитров да спечели титла от Шлема възможно най-бързо. Искам да видя новото лице да ги побеждава, докато те все още са на върха. Това ще е реклама за тениса”, завърши Виландер.

А Джон Макенроу заяви: “Това беше най-добрият мач на турнира. Аз съм без думи, а това рядко ми се случва, но сега съм така. Това беше един от много малкото мачове, които съм коментирал с изключително удоволствие в кариерата ми”.

“Григор Димитров даде воля на емоциите. В миналото виждах, че той е интровертен и опитваше да е хладнокръвен. Сега беше обратното, публиката беше за него, уважаваше го. Можем да изберем 5-10 различни момента, в които мнозина щяха да кажат, че е решен. Но какво да кажем за възможностите за пробив в този мач? Имаше толкова много обрати.” 

“Невероятен мач. Късметлия съм, че успях да го гледам. След двубой като този, да те нарекат тенисист е привилегия”, завърши американецът.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...