четвъртък, юни 13, 2024

Зверство: Украинец закла българина Росен в Гърция

Date:

Сподели новината.

Украинец уби българин в Гърция, а в основата на спора им била цветнокожа проститутка. Двамата не се разбрали за парите, като при пазарлъка нашенецът се опитал да го натовари с 20 евро отгоре. Стигнало се до спречкване, при което 52-годишният украинец намушкал 37-годишния българин със сгъваем нож. 

Нашенецът получил тежка травма на белия дроб, от която по-късно починал. Извършителят е задържан в ранните часове на 27 август 2019 г. от полицията в Родос.

 

Дело

Делото по случая се възобновява на 12 юни 2023 г., след като първоначално украинецът е осъден само на 8 месеца затвор за незаконно притежание на оръжие. От направения предварителен оглед в съчетание с показанията на очевидци, видеоматериали от камери в близост до местопрестъплението е установено следното, че украинецът е намушкал българина Росен Тодоров около 1 часа след полунощ на кръстовището на улиците „Критис“ и „Грива“, съобщава “Телеграф”.

Свидетели са негов приятел поляк и грък, които седели пред супермаркет и употребявали алкохол по това време. Те твърдят, че преди да наръга българина, украинецът го е нападнал с тояга. След като не успял да го надвие напълно, извадил сгъваемия нож и го намушкал.

Авери

Часове по-рано двамата се срещнали случайно. Познавали се след рехабилитация в болница за наркозависими.

Седнали близо до супермаркета до другите двама авери, за да пият. Там видели засукана цветнокожа проститутка. Тя се съгласила да правят секс срещу 20 евро и го завела на уединено място наблизо.

Когато се върнал обаче, нашенецът настоял да даде още 20 евро на момичето. В крайна сметка платил 40 евро, но се стигнало до спор и сбиване. Украинецът отрича да е намушкал българина.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...

Психар вилнее в Търново

Психичноболен мъж напада хора по улиците на Велико Търново....

Баща и син германци отвлякоха и разчлениха сънародник в село край Балчик

Варненският апелативен съд постанови 20 години затвор за Ралф...

Пожар пламна във влака Бургас – София

Пожар е избухнал в бързия влак Бургас - София,...