понеделник, май 20, 2024

Чутовен скандал и поредна безсрамна лъжа с “Арена Бургас”!

Date:

Сподели новината.

Официалното откриване на спортна зала „Арена Бургас“ в този момент е абсолютно бутафорно и е обида към българския спорт и бургазлии.

За откриването на залата, която вече струва около 80 млн. лв., организаторите дори са взели оборудване от други спортни съоръжения, включително и баскетболните кошове от зала „Бойчо Брънзов“, за да се осигури възможност за прибързано откриване на залата и провеждането на баскетболен мач. В новата „Арена Бургас“ са били закупени баскетболни кошове при нейното изграждане, но въпреки огромната инвестиция се е установило, че те са негодни за провеждане на мачове от професионалния баскетбол, а са годни само за аматьорски първенства.

За откриването на залата дори се е наложило местната администрация да пренесе и забърсващите пода помощни средства, защото новата зала не разполага със собствени и явно не са стигнали всичките отпуснати милиони при закупуване на оборудването, въпреки че цената надхвърли 2 пъти и половина първоначално предвиденото.

Целият този процес с бързането за откриване на зала „Арена Бургас“ в настоящото й състояние е жалък опит да се заблуди обществеността, че залата е пригодна за провеждането на спортни събития от висок ранг и да се спечели надпреварата с времето, което отдавна изтече и откриването се забави с повече от 5 години.

Учудващо е, че служебното правителство и президентът Румен Радев са допуснали да бъдат подведени от порочната практика на кмета на Бургас – Димитър Николов и партия ГЕРБ, за прерязване на ленти „на парче“ от цялостен обект. Така може да се очаква в следващите месеци да бъде тържествено открито някое стълбище, коридор, окачен таван и всевъзможни други подобни „лотове“ от спортната зала и това да бъде представено като грандиозен успех.

Изграждането на спортна зала „Арена Бургас“ надхвърли с около пет години срока на изпълнение, а оскъпяването на строителството достигна двоен размер на предварително заложените средства и във връзка с това се извършват проверки за присвояване на публични средства.

(Бойчо Брънзов днес, 18.05.2023г. с един от старите си кошове, който днес, по време на заснемането беше сложен, за да могат да тренират децата.)

13

(Бойчо Брънзов днес, 18.05.2023г.)

12

(Зала Бойчо Брънзов с баскетболните кошове за професионален баскетбол по време на мач от първенството. м. март.)

11

(Кошовете от спортна зала „Бойчо Брънзов“ в новата зала „Арена Бургас“ от вчера, 17.05.2023г.)

14

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Бургас потъна в скръб! Тежък удар за града

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е...

Трагедия в Черно море, кораб потъна!

Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб,...

Трагедия край Пазарджик

Шофьор загина на АМ "Тракия", съобщава БНР. Колата му е излетяла...

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...