вторник, юли 23, 2024

Знакова победа на Константин Бачийски (СНИМКИ)

Date:

Сподели новината.

Бургаският общински съветник Константин Бачийски бе оправдан от Районния съд в морския град по едно абсурдно обвинение. Делото срещу него бе заведено от един от големите собственици на медицински дружества Михаил Тиков. Въпросният бизнесмен, който е свързван с Делян Пеевски, закупи през есента на 2017 година ДКЦ 3 в Меден Рудник за сумата от 3,4 милиона лева. Това стана чрез дружеството “Булфарма”. Въпросната цена е по-ниска от данъчната стойност на имота с над 1 милион, като самата сделка бе гласувана от местния парламент на Бургас след серия от странни и противозаконни действия и решения. Бачийски тогава се обяви против тази продажба, а заедно с общинския съветник Георги Дражев дадоха пресконференция, на която с подробности разкриха големия скандал. Техните твърдения бяха подплатени с факти и достоверна информация.

Тиков обаче реши да заведе дело срещу Бачийски. Обвинението бе, че бургаският общественик и бизнесмен го оклеветил и му е нанесъл определени щети. В хода делото стана ясно, че няма никакви доказателства в тази посока, а самите обвинения са абсурдни.

Днес в съда Бачийски заяви:”Ако защитата на обществените интереси е престъпление, съдете ме!”. Съдът обаче се произнесе изцяло в негова полза и той бе оправдан напълно.

В същото време бе присъдено Тиков да плати 8000 лева компенсация за разноските, направени по самото дело.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...