Сподели новината.

Бившата снаха на Тодор Живков – Маруся Мирчевска, е американска шпионка! Това твърди журналистът Иван Димитров Тренев, който е завел граждански иск срещу бившата жена на Владимир Живков, сина на Тато.

„Крайно време е да се разкаже бруталната истина за личността на американската гражданка с български произход Маруся Мирчевска, която се подписва Морган. Откакто започна моята одисея с 40-те хиляди, които открадна от сдружението ни „Народно дело“, за да направи филм за Христо Ботев и не върна парите, аз живея като битник и търся истината – как да върнем парите и на спонсорите, които са дадени за същата цел“, сподели Димитров. В срещите с хора, познавали Маруся, той стигнал до истината, че г-жа Мирчевска е американски шпионин след разговор с приближен до семейството на Тодор Живков.

Журналистът Иван Димитров не се отказва да търси истината

 

„Човекът ми разказа потресаващи неща за тази жена. Но нека започна отначало. През 1981 г., когато излезе филмът „Хан Аспарух“ на Людмил Стайков, Маруся е част от екипа на режисьора. По това време тя е работила като изкуствовед в столична галерия. В същото време се появява агентът на американското разузнаване Том Маршъл, който се представя за продуцент. Той и филмовата му къща искат и дават 5 милиона долара за направата на къса версия на филма „Хан Аспарух“. Маруся също се включва да говорят уж за кино, филми, режисура, история. Оказва се, че тя доброволно е вербувана и подготвяна за срещите с него. Постепенно двамата с Маршъл започват да работят по шест-седем часа дневно и „творческата им работа“ се набива на очи на българското разузнаване. Така нашите разбират, че тя е вербувана с нейно съгласие от разузнавателното управление на САЩ. До това заключение се стига след следене и използване на различни средства на снахата и Маршъл. Разбира се също, че нейната цел е обещана филмова и режисьорска кариера в САЩ“, разказва потресаващото си разкритие Димитров.

С днешна дата Мирчевска се представя за успешен холивудски продуцент

 

По това време снахата на Тато е имала достъп до резиденцията на Живков, който почти я боготворял. „Маруся е била абсолютно осведомена за личния живот на семейството. Информациите си предава по канал до САЩ. Междувременно е документирано всичко, което върши снахата чрез изпращане на фалшива културна българска делегация до продуцентската къща на Том Маршъл в САЩ. Българите пристигат без предупреждение с цел договаряне на късата версия на филма „Хан Аспарух“ и сътрудничество. На съответния адрес намират „офис“ на въпросната продуцентска къща, който се ремонтира и вътре няма никакви мебели. Голата истина лъсва – няма продуцентска къща с представител Том Маршъл. Тогава Том и Маруся са хванати и българската държава иска размяна на Маршъл срещу български резидент в САЩ, а Маруся Мирчевска е „озаптена“. Изпращат я в СССР да учи режисура при Глеб Панфилов на държавни разноски – напълно осигурена“, споделя за първи път пред „България Днес“ Димитров.

Сватбата на Маруся и Владо Живков е едно от знаменателните събития по времето на Живковото управление

 

Историята в СССР за Маруса отново се повтаря – колегите й въобще не я виждат на лекции, а тя става „прекалено“ близка с Глеб Панфилов. „Междувременно КГБ изпраща до българското разузнаване сведение, че снахата води „развратен и разгулен живот в оргии“, документирани със записи и снимки – при това доброволно от нейна страна. Самата Маруся получава диплома, без да се е явявала на лекции и изпити. Нейните колеги са странели от нея и не знаят как изобщо е завършила“, твърди журналистът.

Според него Маруся никога не е била сестринска близка нито с Людмила Живкова, нито със семейство Живкови. Дори е учуден, че снахата е продала чанта на червената ни принцеса от крокодилска кожа, която Людмила й била подарила. „Съмнявам се и че Тодор Живков й е подарил пушка, която също продава за хиляди. Кой нормален човек ще подари пушка на снаха си“, учуден е Димитров.

В последното си появяване в музея на восъчните фигури във Варна Маруся обясни, че най-много от фамилия Живкови се обичали с Людмила

 

Биографията на Маруся Мирчевска след развода с Владимир Живков е наистина интересна според разследващия журналист. „Тя е близка и със световноизвестния режисьор Милош Форман. Твърди, че той й обещал филм за живота й, но не можем да разберем истината, тъй като Форман почина миналата година“, казва журналистът от радио „Гама“ и призова прокуратурата да се заеме с откраднатите 40 000 лева от Маруся Мирчевска, дарени от сдружение „Народно дело“ и спонсори за направата на филм за Христо Ботев.

„Обикновен крадец, престъпник или държавен предател е тази жена и защо продължава да се крие, като всички знаем, че е в България и не отговоря на въпросите ни?“, пита журналистът Иван Димитров, който продължава да търси истината.

Опитите на „България Днес“ да се свърже с Маруся Мирчевскаа на мобилния й телефон и през социалните мрежи останаха без отговор.