Сподели новината.

Сдружение „Зелена Странджа“ организира специален поход за наблюдение на падащи звезди. датата е 9 август, петък. Сдружението организира и превоз на желаещите от Бургас.

В началото на август е най-интензивният метеорен поток през лятото – Персеидите, с около 150 метеора на час. Нощната разходка до устието на река Ропотамо предлага освен красиви нощни морски панорами и наблюдение на падащите звезди.

Тръгването от Бургас е от 19.00 от паркинга на магазин Била. Походът ще започне от разклона за Беглик Таш и ще се върви по тесен асфалтиран път /общо 7 км в двете посоки/.
Участниците ще посетят устието на река Ропотамо, закътания и красив плаж и паметника на замръзналия войник.

На плажа до устието на река Ропотамо ще има дълга почивка за наблюдение на падащи звезди. Връщането в Бургас ще е след полунощ.

Реклама

Организаторите съветват да си носите поне 1 л. вода и нещо за похапване. Задължителни са също удобните обувки, фенер и репелент против комари. Таксата за участие е 10 лв и включва лицензиран планински водач и сувенир за спомен. Още 10 лв. се плащат за транспорт, ако ползвате организирания. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса за участие!

Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща.

Повече информация на телефон 0888830066.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук