Сподели новината.

Сдружение „Зелена Странджа“ организира специален поход за наблюдение на падащи звезди. датата е 9 август, петък. Сдружението организира и превоз на желаещите от Бургас.

В началото на август е най-интензивният метеорен поток през лятото – Персеидите, с около 150 метеора на час. Нощната разходка до устието на река Ропотамо предлага освен красиви нощни морски панорами и наблюдение на падащите звезди.

Тръгването от Бургас е от 19.00 от паркинга на магазин Била. Походът ще започне от разклона за Беглик Таш и ще се върви по тесен асфалтиран път /общо 7 км в двете посоки/.
Участниците ще посетят устието на река Ропотамо, закътания и красив плаж и паметника на замръзналия войник.

На плажа до устието на река Ропотамо ще има дълга почивка за наблюдение на падащи звезди. Връщането в Бургас ще е след полунощ.

Организаторите съветват да си носите поне 1 л. вода и нещо за похапване. Задължителни са също удобните обувки, фенер и репелент против комари. Таксата за участие е 10 лв и включва лицензиран планински водач и сувенир за спомен. Още 10 лв. се плащат за транспорт, ако ползвате организирания. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса за участие!

Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща.

Повече информация на телефон 0888830066.