Сподели новината.

Пътуването със самолет може да e доста изморително, което е причината много хора да искат да носят със себе си любимите си мобилни устройства по време на полет. Модерните технологии имат потенциала да подобрят не само сигурността на летищата, но и възможностите за забавление в самолетите. Нов проект на Transportation Security Administration (ТSA) обещава да премахне досадната практика с премахването на електроника, течности и други твърди предмети от ръчния си багаж, съобщава bgov.

Агенцията възнамерява да използва стотици умни машини, които сканират багажа на пътниците на летищата. Технологията се казва Computed Tomography (CT) и позволява създаването на 3D образи на съдържанието, коeто носите в куфара или раницата. По този начин няма да се налага служителите на летището да ви карат да вадите различни неща, което ще ускори целия процес на чекиране. Въвеждането на СТ машините също така ще позволи на пътниците да носят лаптопи и козметични продукти в ръчния багаж по време на полет.

Вече е одобрено финансиране в размер на $97 мил., които ще се използват за купуването на 300 машини, които ще се използват в десетки летища. Ако всичко върви по план техния брой ще бъде увеличен до 2000 в следващите пет години. Тук е момента да отбележим, че от края на 2017г. досега са проведени множество тестове с оборудването, които са убедили TSA в предимствата на тази технология. Идеята е доста атрактивна и може да отстрани два от най-досадните проблеми при пътуване със самолет.