Сподели новината.

Банковият обирджия от Сливен Стефан Стефанов и Патрик Първев, който бе осъден за побой над 3-годишно дете, са поискали да бъдат пуснати предсрочно от затвора. Молбите им вече са в Софийския градски съд (СГС), но делата за разглеждането им още не са насрочени.

На 23 март 2011 г. Стефанов нахлу в банка в Сливен, за да я обере, простреля охранител и взе 6-има заложници, но след 18 часа бе арестуван. След 2 разглеждания на делото той бе осъден на 15 г. затвор. По-късно призна, че 6 месеца планирал банковия удар, но нещата “се объркали”. Стефанов е преместен от затвора в Бургас в Кремиковци. Една от причините е, че имал приятелка в София.

За предсрочно освобождаване е необходимо осъденият да е изтърпял повече от половината от наказанието и да е доказано, че се е поправил. В молбите на затворниците се твърди, че те отговарят на това условие.

На Стефанов му остават да лежи още около 6 г., а на Патрик – 2 г. Той бе осъден на 6 г. затвор за това, че през 2015 г. с приятел малтретирали 3-годишния Христо Велински – Еци, за когото трябвало да се грижат. На предстоящите дела в съда инспектори от затвора трябва да дадат становище за поведението на затворниците и за това дали се били превъзпитали.