Заловиха хитър дилър на наркотици в Силистра

0
252
991 ratio narkotici dilyr
Сподели новината.

41-годишен мъж е хванат докато продава марихуана, по време на специализирана операция по линия “наркотици” на “Криминална полиция” в Силистра.

Мъжът е задържан след предварителна оперативна работа и прецизно планиране около 18.30 часа на 17 юни 2022 г в таванско помещение в областния град в момент на сделка с дрога е задържан. Той има и предишни подобни прояви и е осъждан за аналогични престъпления. У него са намерени 26,5 грама канабис, съобщиха от МВР.

По-късно от имот на мъжа в село Сребърна са иззети 10 грама канабис, 3 електронни везни, съдове и препарати за разсаждане и отглеждане на растения, както и 3 телефона. Посред пчелин в двора на имота полицаите намерили и 20 саксии с растения от хибриден сорт канабис.

Мъжът е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

От МВР отбелязват, че това е третата по-значителна операция от началото на годината на “Криминална полиция” в Силистра срещу притежанието, разпространението и производството на наркотици.

От държавното обвинение информират, че мъжът е оставен в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор по случая за довеждането му в съда за гледане на мярката му за неотклонение. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянен арест на задържания. Той отива на съд за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително и за отглеждане на марихуана.

Разследването по случая продължава под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Силистра.

--------------------------