Опитахте ще ви хареса! ..
Продукти:
- 800г. кайма
 - 200мл. вода
 - 100г. кашкавал
 - 100г. сирене
 - 1 малка глава кромид лук
 - 1 филия бял хляб без кора
 - 1кг. консерва домати
 - 2 малки глави лук
 - 1 с. л. мед или захар
 - 4~5 с. л. олио или зехтин
 - 150~200г. черни маслини
 - 2 с. л. нишесте или брашно
 - 10-на скилидки чесън
 - сол и черен пипер
 - розмарин
 
Приготвяне:
- За рецептата "Вълчи семки" сиренето и кашкавалът се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на ситно.
 - Каймата се омесва заедно с тях и останалите продукти, като хляба се накисва във вода, изстисква и натрошава на ситно.
 - Поставя се тенджера с вода – около 700 мл да заври, като се сложи сол на вкус.
 - Оформят се малки кюфтета – колкото орех.
 - Пускат се в заврялата вода, колкото да се "бланшират" и се изваждат с решетка или гевгир.
 - Бульонът за рецептата "Вълчи семки" се прецежда и връща в тенджерата.
 - Доматите се пасират заедно с лука и чесъна и се добавят към бульона.
 - Прибавят се маслините, олиото и захарта.
 - След като сосът заври се връщат кюфтетата.
 - Добавя се стрък розмарин.
 - Ястието Вълчи семки се оставя да поври половин час.
 - Подправя се със смлян черен пипер.
 - Сосът се сгъстява с размитото във вода нишесте или брашно..
 - Вълчите семки се поднасят с хляб.
 

