сряда, февруари 28, 2024

Вижте коя е най-богатата рускиня, притежава $1,2 млрд.

Date:

Сподели новината.
Президентът на строителната компания “Интеко” Елена Батурина оглави класацията на най-богатите жени в Русия, изготвян от списание Forbes. Състоянието на съпругата на бившия московски кмет Юрий Лужков се оценява на 1,2 милиарда долара.

Генералният директор на интернет магазина за дрехи Wildberries Татяна Бакалчук е на второ място (600 милиона долара). Преди година на тази позиция бе Елена Риболовлева, бившата съпруга на милиардера, собственик и президент на френския футболен клуб “Монако” Дмитрий Риболовлев. Тази година тя е на трето място, като изданието оценява богатството й също на 600 милиона долара.

Основният собственик на авиокомпаниите Сибир и Глобус (от групата S7) Наталия Филева е на четвърто място с капитал от 600 милиона долара. Челната петица завършва с члена на съвета на директорите на “Прогрес капитал” и бивш акционер в завода “Лебедянский” Олга Белявцева (500 милиона долара).

По-рано Forbes публикува класация на 200 най-богати руски бизнесмени. Рейтингът е оглавяван от председателя на съвета на директорите на металургическия комбинат в Новолипицк Владимир Лисин (19,1 милиарда долара). На второ място е основният акционер в Северстал Алексей Мордашов (18,7 милиарда долара). На третото – шефът на Новатек Леонид Михелсон (18 милиарда долара). Михелсон оглавяваше рейтинга две години поред 2017 и 2016 година.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иван Ласкин почина

Иван Ласкин е загубил битката за живота си. На 28...

Тъжна вест! Почина любим български музикант – най-голямата любов на Лили Иванова

Почина известният композитор Иван Пеев, чиито творчество и живот...