сряда, април 17, 2024

В Каблешково пропищяха от страшна напаст, молят за помощ

Date:

Сподели новината.

Глутници с кучета в град Каблешково тормозят населението с месеци. След последното нападение и разкъсана ръка на мъж, днес хората се събраха на протест и предприеха подписка със зов за помощ.

„Просто го видяхме, че му тече кръв от ръката, попитахме го какво се е случило и той ни обясни, че едното куче го е ухапало. Просто го помолихме да влезе, промихме го и го изпратихме в здравната служба да му бият една ампула за тетанус”, разказа пред Нова телевизия Петя Дончева, фармацевт.

Проблемът с четириногите обаче бил от месеци, нападенията не едно, а страхът растял. Затова днес жителите на града предприеха подписка, която да внесат в Община Поморие с молба за съдействие. Общинския приют там обаче бил препълнен.

„В момента в приюта в Поморие има 160 животни, а в съседна община в приюта има 4 животни. Проблемът в частен случай е такъв, че всеки четвъртък, използвайки пазара и стълпотворението от хора, се пускат животни, които повечето не са бездомни, а са техни и искат да се отърват от тях”, обясни Валентин Продромов, управител общинския приют в Поморие.

 

„Ежеседмично, да не кажа ежедневно, получавам сигнали за нови бездомни кучета. Особено след четвъртък, след пазара, както днес имаме, утре ще има минимум 3 кучета, които ще са пуснати на територията на града ни”, казва Ивайло Иванов, кмет на Каблешково.

За изхранването на животните са нужни по 2 тона храна на месец, което задъхва и общината. А на пазара днес, вече има изоставени нови кучета.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...