Тръгнаха самолетите Пловдив-Истанбул, ето колко е билетът

0
251
zx952y526 4379686
Сподели новината.

Официално стартират дългоочакваните полети от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с капацитет 180 пътници. Самолетите ще кацат на азиатското летище “Сабиха Гьокчен”, откъдето има стотици възможности за прикачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.

 

Най-ниската цена за еднопосочен билет е 30 евро, информира TrafficNews.bg.

Дестинация Пловдив вече е отворена за резервации на сайта на авиокомпанията www.flypgs.com.

 

Преди дни се проведе среща между посланика на България в Турция Ангел Чолаков и главния изпълнителен директор на Pegasus Airlines Гулиз Йозтюрк в Истанбул във връзка с откриването на новата авиокомпания. По-рано среща бе проведена и между председателя на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, изпълнителния директор на аеропорта Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна авиокомпания „Пегасус еърлайнс“.

„Изключително сме щастливи, че в кратки срокове договорихме стартирането на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул. По този начин се отваря вратата в Пловдив да пристигнат по-лесно туристи от различни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации чрез прикачване на истанбулското летище“, коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

 

В същото време зимната чартърна програма е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица.
С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се изпълняват по 20 полета на седмица.