Начало БГ.новини Трагедията край Берковица вече е пълна
homew5TM3XT70S9U j

Трагедията край Берковица вече е пълна

1198
0
Сподели новината.

Почина колоездачът, който се заби челно в автомобил под хижа „Ком“. Тежкият инцидент беше вчера, като катастрофата е станала около един час преди да бъде обявено началото на състезанието по шосейно колоездене „Комски часовник“. 60-годишен мъж от Елин Пелин, без да уведоми никого, се изкачил с автомобила си до новата хижа „Ком“, след което предприел екстремно спускане към старта на състезанието, който бе определен при стадион „Мрамор“.

Опитният колоездач, участвал в десетки състезания, се е ударил в лек автомобил „Ауди 80“, който пътувал за Ком. Колата, управлявана от 67-годишен пловдивчанин, навлязла в насрещното платно на завой, при което колоездачът се забил в нея, паднал на предното панорамно стъкло, прелетял над автомобила и се приземил зад него. Разцепеното на две колело „Трек“ е открито на метри от колата.

Водачът на автомобила е изпробван за алкохол, като резултатът е отрицателен.

Велосипедистът е приет в монтанската болница с много тежки травми, несъвместими с живота, съобщиха от лечебницата. Той е постъпил със счупени ребра, тежка контузия на главата, травма на мозъка и счупена основа на черепа. 61-годишният колоездач е починал вчера на обяд, докато лекарите се борили да спасят живота му.

Предишна статияБългарите в Германия изпращат най-много пари в родината си
Следваща статияКоронакошмар в Гулянци